250 ml tejszín
250 ml tej
1 van.rúd
125 g tojássárgája ( kb. 7)
125 g cukor
20 g liszt
20 g (kukorica) keményítő
100 g étcsokoládé
A tejszínt a tejjel és a vanília rúd kikapart belsejével és vanília rúddal felteszed a tűzre, lassú tűzön melegedni, de nem forralni.
A tojássárgákat ki kevered a cukorral, amikor kifehéredett beleszitálod a liszt és a keményítő keverékét. Amikor a tejszínes tej már majdnem forr, lekapcsolod, belekevered a tojássárgás keveréket, és lassú tűzön kevered amíg besűrűsödik ( kb. 5-10 perc).
Amikor krém állagú, lehúzod a tűzről, beledobod a darabokra vágott étcsokit ( én 1,5 szer annyit tettem bele.) és elkevered amíg teljesen elolvad. Üveg tálba teszed, és hagyod kihűlni.
2-3 napig el áll a hűtőben.
20 dkg lágy vajat, 25 dkg porcukorral elkeverünk. Adjunk hozzá 1 egész tojást, 1,5 dl tejet és 8 dkg lisztet, amiben ,2 teáskanál sütőport előzőleg elkevertünk. Ezt a folyékony m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA banánt felkarikázzuk, majd villával pépessé törjük. A csokit apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a kimért zabpehelyhez a banánpépet és a csokit, majd összekeverjük. Sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát 170 fokon tűpróbáig megsütni, majd rátesszük a gyümölcsöt és leöntjük zselatinnal, lehűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a tejet összeolvasztjuk mikrohullámú sütőben, majd fel is forrósítjuk, és a grízt vékony sugárban adagolva, állandó keverés mellett belekeverjük. Én turmixgéppel szoktam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű