250 ml tejszín
250 ml tej
1 van.rúd
125 g tojássárgája ( kb. 7)
125 g cukor
20 g liszt
20 g (kukorica) keményítő
100 g étcsokoládé
A tejszínt a tejjel és a vanília rúd kikapart belsejével és vanília rúddal felteszed a tűzre, lassú tűzön melegedni, de nem forralni.
A tojássárgákat ki kevered a cukorral, amikor kifehéredett beleszitálod a liszt és a keményítő keverékét. Amikor a tejszínes tej már majdnem forr, lekapcsolod, belekevered a tojássárgás keveréket, és lassú tűzön kevered amíg besűrűsödik ( kb. 5-10 perc).
Amikor krém állagú, lehúzod a tűzről, beledobod a darabokra vágott étcsokit ( én 1,5 szer annyit tettem bele.) és elkevered amíg teljesen elolvad. Üveg tálba teszed, és hagyod kihűlni.
2-3 napig el áll a hűtőben.
A lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojást, és egy pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kézimixer segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, belekeverjük a liszteket és a kakaóport. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt kevés langyos tejjel futtassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes. A tésztához gépi habverővel kihabosítjuk a tojást és a cukrot, majd belekeverjük a puha vajat, illetve a lisztet és a sütőport. Kézzel összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű