Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokikrém


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


250 ml tejszín
250 ml tej
1 van.rúd
125 g tojássárgája ( kb. 7)
125 g cukor
20 g liszt
20 g (kukorica) keményítő
100 g étcsokoládé

Elkészítés:


A tejszínt a tejjel és a vanília rúd kikapart belsejével és vanília rúddal felteszed a tűzre, lassú tűzön melegedni, de nem forralni.
A tojássárgákat ki kevered a cukorral, amikor kifehéredett beleszitálod a liszt és a keményítő keverékét. Amikor a tejszínes tej már majdnem forr, lekapcsolod, belekevered a tojássárgás keveréket, és lassú tűzön kevered amíg besűrűsödik ( kb. 5-10 perc).
Amikor krém állagú, lehúzod a tűzről, beledobod a darabokra vágott étcsokit ( én 1,5 szer annyit tettem bele.) és elkevered amíg teljesen elolvad. Üveg tálba teszed, és hagyod kihűlni.
2-3 napig el áll a hűtőben.

Csokikrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Kekszszalámi
Kekszszalámi

A hozzávalókat felfőzzük, 2 e.k. lisztet keverünk bele és levesszük a tűzről. 50 dkg kekszet összetörünk 1 csomag mazsola, 10 dkg dió vagy kókusz, kis rum, vizes celofánba tesszük,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtökös zabkeksz by Gault Szőke Sziszi
Sütőtökös zabkeksz by Gault Szőke Sziszi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pihe puha mézeskalács szelet
Pihe puha mézeskalács szelet

Egy tálba beletesszük a tésztához való alapanyagokat, és jól összekeverjük. Majd kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd kb. 30 percig sütjük közepes hőfokon. A...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gelu Dóra
Gyümölcsös chia puding
Gyümölcsös chia puding

Összeturmixoljuk a hozzávalókat,tálkába adagoljuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk