Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés keksz szalámi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gesztenyés keksz szalámi

Hozzávalók : 50 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyemassza, 25 dkg puha vaj, 10 dkg étcsokoládé, rum vagy rumaroma ízlés szerint, 3 evőkanál kakaópor

- kb. fél dl tej, vagy annyi, hogy formálható legyen a massza

- kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés : a vajat, és a csokoládét olvasszuk fel, adjuk hozzá a gesztenyemasszát.  ( Én ezt úgy oldottam meg egyszerűen, hogy a vajat kissé folyósra olvasztottam a mikróba, majd hozzátördeltem az étcsokoládét is. Megkevergettem, és még visszatettem a mikróba közepes hőfokra, hogy teljesen felolvadjanak. )

1 – 2 percet hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a gesztenye masszát is. A többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Nekem a végén fél dl tej kellett, hogy formálható legyen a massza.

A masszát osszuk ketté, és formáljunk hengert belőlük, majd hempergessük kókuszreszelékbe.

Tegyük 1 órára hűtőbe, és utána szeletelhetjük. Szobahőmérsékleten finom puha lesz.

Megjegyzés : mint a képen is látható én nem tettem bele a kakaóport, és csak 20 dkg porcukorral készítettem. 

Az eredeti recept Bibimoni-tól származik.

Gesztenyés keksz szalámi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Puncs torta
Puncs torta

A felvert piskótaalapot 2 részre osztjuk. Az egyik felét torta-formában megsütjük. Az anyag másik részét szintén 2 részre osztjuk, mély tányérba tesszük és az egyik részt 1 dkg kak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar gofri
gofri

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó Nagyitól
Zserbó Nagyitól

Fogyasztás előtt 1 nappal el kell készíteni, hogy kellően megpuhuljon. Az élsztőt felfuttatom kevés langyos tejjel, a lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd összegyúrom a többi h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk