Gesztenyés keksz szalámi
Hozzávalók : 50 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyemassza, 25 dkg puha vaj, 10 dkg étcsokoládé, rum vagy rumaroma ízlés szerint, 3 evőkanál kakaópor
- kb. fél dl tej, vagy annyi, hogy formálható legyen a massza
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés : a vajat, és a csokoládét olvasszuk fel, adjuk hozzá a gesztenyemasszát. ( Én ezt úgy oldottam meg egyszerűen, hogy a vajat kissé folyósra olvasztottam a mikróba, majd hozzátördeltem az étcsokoládét is. Megkevergettem, és még visszatettem a mikróba közepes hőfokra, hogy teljesen felolvadjanak. )
1 – 2 percet hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a gesztenye masszát is. A többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Nekem a végén fél dl tej kellett, hogy formálható legyen a massza.
A masszát osszuk ketté, és formáljunk hengert belőlük, majd hempergessük kókuszreszelékbe.
Tegyük 1 órára hűtőbe, és utána szeletelhetjük. Szobahőmérsékleten finom puha lesz.
Megjegyzés : mint a képen is látható én nem tettem bele a kakaóport, és csak 20 dkg porcukorral készítettem.
Az eredeti recept Bibimoni-tól származik.
Minden hozzávalót alaposan összekeverünk a dió kivételével. A diót csak utolsó körben forgatjuk hozzá, hogy ne törjön össze. Muffin kapszlikkal bélelt, vagy kiolajozott muffin sü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szórjuk, belereszeljük a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegkenem vajjal hajtogatom megint megkenem vajjal azután hajtogatom és 180 fokon 68 perc alatt megsütöm
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTészta: a cukrot a 4 tojás sárgájával, az étolajjal és a vízzel jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a 4 tojás kemény habját. Megfelezzük és az egyiket a kakaóval ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz