Gesztenyés keksz szalámi
Hozzávalók : 50 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyemassza, 25 dkg puha vaj, 10 dkg étcsokoládé, rum vagy rumaroma ízlés szerint, 3 evőkanál kakaópor
- kb. fél dl tej, vagy annyi, hogy formálható legyen a massza
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés : a vajat, és a csokoládét olvasszuk fel, adjuk hozzá a gesztenyemasszát. ( Én ezt úgy oldottam meg egyszerűen, hogy a vajat kissé folyósra olvasztottam a mikróba, majd hozzátördeltem az étcsokoládét is. Megkevergettem, és még visszatettem a mikróba közepes hőfokra, hogy teljesen felolvadjanak. )
1 – 2 percet hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a gesztenye masszát is. A többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Nekem a végén fél dl tej kellett, hogy formálható legyen a massza.
A masszát osszuk ketté, és formáljunk hengert belőlük, majd hempergessük kókuszreszelékbe.
Tegyük 1 órára hűtőbe, és utána szeletelhetjük. Szobahőmérsékleten finom puha lesz.
Megjegyzés : mint a képen is látható én nem tettem bele a kakaóport, és csak 20 dkg porcukorral készítettem.
Az eredeti recept Bibimoni-tól származik.
A befőttet levével együtt egy tálba öntjük. Belerakjuk a többi hozzávalót és az egészet robotgép segítségével jól összekeverjük. Míg sül elkészítjük a masszát. A vajat, cukrot és k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk majd hagyjuk kelni . Kinyújtjuk fél cm.-re és négyzeteket vágunk belőle . Szilvalekvárt rakunk a közepébe és srégen a két sarkát összecsippentjük. Tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/milanoi_retes_recept
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét kikeverjük a narancsok reszelt héjával, a porcukorral és a narancslével, majd a legvégén hozzákeverjük a darált kekszet is. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Tálalás e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű