20 dkg liszt (mandula, amaránt, zabpehely, gesztenye, bármilyen jó)
10 dkg kókuszzsír
10 dkg kókuszvirág vagy nádcukor
8-10 deka egyéb adalék ízlés szerint; mazsola, darált dió, mogyoró, mák, fehéj, kökusz-chips (ami illik a liszthez és a gyümölcshöz)
idénygyümölcs; alma, szilva, körte, nyáros piros gyümölcsök, egres, meggy, stb
Morzsoljunk össze a száraz hozzvalókat, a lisztet, a cukrot, kókuszzsírt és az egyéb adalékokat. Kizsírozott tortaformába vagy kisebb tepsibe daraboljuk fel a gyümölcsöt, majd morzsoljuk rá a tésztánkat. 30 percig süssük előmelegített sütőben alufóliával lefedve, majd vegyük le a fóliát, és pirítsuk még 5 percig.
Jó étvágyat!
A tejszínt nagyon kemény habbá verjük. Rákenjük a vaníliás krémre. A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját kikavarjuk a 100 g cukorral, hozzákeverjük a tejet és az olajat, majd a sütőporos lisztet. Végül lazán beledolgozzuk a 40 g cukorral felvert tojásfehérjét. 22 cm-es...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón átnyomjuk. (Ha nincs krumplinyomónk, akkor lereszeljük.)...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral és a vaníliás cukorral egyneművé keverjük. A lisztet a fahéjat a darált diót és a sütőport összekeverjük egy másik tálban majd hozzákeverjük a tojásos cukorhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű