30 dkg liszt
15 dkg margarin
12 dkg kristálycukor
2 tojás sárga
2 evőkanál tejföl
1 cs. vaníliás cukor
késhegynyi só
csapott kávés kanál szódabikarbóna
reszelt citromhéj /friss vagy szárított/
3-4 szem nektarin
6-8 szem szilva
2-3 evőkanál fahéjjal kevert cukor a szóráshoz
a habhoz
3 tojás fehérje
14 dkg porcukor
néhány csepp citromlé
A margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simára keverjük, A tésztát kb. 24x32 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tészta nem nyújtható és nem önthető, tehát kis halmokat rakunk, majd azt eloszlatjuk, akár lisztezett kézzel is simíthatjuk a tepsibe. Közepesen meleg sütőben majdnem készre /rózsaszínűre/ sütjük. A sütőből kivéve rászórjuk a gyümölcsöket, megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd a habot a gyümölcsre simítjuk. Visszatéve a sütőbe /kis lánggal/, további 15-20 percig sütjük, míg a hab rózsaszínű lesz.
Én szórtam rá mandulaforgácsot, de ez elhagyható!
A csokit apróra törjük és összekeverjük a dióval, liszttel és a sütőporral. A margarint habosra keverjük a cukrokkal és hozzáadjuk a lisztes keveréket és a 2 egész tojást. Összeke...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Nehéz1. Zuerst 100 g weiche Butter in die Schüssel der Küchenmaschine geben. 2. Anschließend den Zucker, das Salz, den Vanillezucker, den Zitronenabrieb und das Eigelb zufügen. 3. Die...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral simára elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a mogyorót, a zsemlemorzsát és a tojások felvert habját. Ezután kikent sütőformába (tepsibe) helyezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport kevés tejjel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni. A tésztához A tojás...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű