A piskótához:
16 dkg liszt
16 dkg cukor
8 db tojás
12 g sütőpor
só
A mázhoz:
1 evőkanál liszt
25 dkg porcukor
3 evőkanál holland kakaópor
2 dl tej
10 dkg vaj
A beforgatáshoz:
25 dkg kókuszreszelék
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, a sót és a tojássárgás masszához öntjük.
A fehérjékből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a lisztes egyvelegünkbe.
180 C fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (Kb 25 perc)
Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.
Máz: az 1 ek lisztet a kakaóval és porcukorral összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és beledaraboljuk a vajat. Ezt lassú tűzön sűrűre főzzük.
Utolsó lépésként a piskótákat villa segítségével beleforgatjuk a kakaós mázba, majd a kókuszreszelékbe.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk és össze állítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 percig cötjük. Krém Tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát. ◾️Osszuk két részre és tegyük be a hűtőbe. ◾️Az almát reszeljük le, édesítsük, szórjuk meg fahéjjal és a citromlével. ◾️A karamellát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször készítsd el a krémet. A joghurtot keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá. A zselatint langyos vízben kezdd melegíteni,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdünk: a tejhez hozzáadjuk a tojás sárgákat, ezt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és a lisztet. Ezt felfőzzük, és forrástól számított 2-3 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes