A tésztához:
24 dkg liszt
1 tk. sütőpor
4 dkg kr. cukor
10 dkg margarin
1 tojás
1 csipet só
1 ek. citromlé
Krémhez:
50 dkg túró
1 kis pohár (175 g) tejföl
fél dl olaj
12 dkg kr. cukor
2 kisebb tojás
1 és fél ek. citromlé
1 cs. vanília puding
1 tk. vanília aroma (lehet 1 cs. vaníliás cukor)
+ 2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
A sütőporos lisztet a margarinnal elmorzsoljuk - én késes aprítóba szoktam összekeverni és nincs vele gondom -, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha nem akar összeállni tehetünk hozzá még citromlevet.
A 22 cm-es tortaformát kivajazzuk és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy az oldalára is jusson.
A sütőt gyújtsuk be és melegítsük fel 190 fokra.
1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a vajjal vagy a zsírral (margarinnal), hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfö...
Elkészítési idő:Sütünk egy sárga, és egy barna piskótát. Mazsolát beáztatjuk a rumos cukorszirupba. Beleszeleteljük a citromhéjat, és a levét is belenyomjuk. Sorrend: sárga piskóta...locsolá...
Elkészítési idő:A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A vizet a Ramával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a mákot egy adagban hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc