A tésztához:
24 dkg liszt
1 tk. sütőpor
4 dkg kr. cukor
10 dkg margarin
1 tojás
1 csipet só
1 ek. citromlé
Krémhez:
50 dkg túró
1 kis pohár (175 g) tejföl
fél dl olaj
12 dkg kr. cukor
2 kisebb tojás
1 és fél ek. citromlé
1 cs. vanília puding
1 tk. vanília aroma (lehet 1 cs. vaníliás cukor)
+ 2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
A sütőporos lisztet a margarinnal elmorzsoljuk - én késes aprítóba szoktam összekeverni és nincs vele gondom -, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha nem akar összeállni tehetünk hozzá még citromlevet.
A 22 cm-es tortaformát kivajazzuk és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy az oldalára is jusson.
A sütőt gyújtsuk be és melegítsük fel 190 fokra.
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és 2 tk édesítőszerrel, állni hagyjuk. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadunk az 1 tk édesítőszert. Ledaráljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztom, meglangyosítom. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró! Beleteszem a cukrot, kakaót és jól összekeverem. Langyos legyen. Belekeverem a tojásfehérjét, és mehet a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA muffinhoz szükséges nedves anyagokat összekeverjük majd összedolgozzuk a száraz hozzávalókat is. Összevegyítjük, és nem túl alaposan elkeverjük. A masszát formákba adagoljuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű