A tésztához:
24 dkg liszt
1 tk. sütőpor
4 dkg kr. cukor
10 dkg margarin
1 tojás
1 csipet só
1 ek. citromlé
Krémhez:
50 dkg túró
1 kis pohár (175 g) tejföl
fél dl olaj
12 dkg kr. cukor
2 kisebb tojás
1 és fél ek. citromlé
1 cs. vanília puding
1 tk. vanília aroma (lehet 1 cs. vaníliás cukor)
+ 2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
A sütőporos lisztet a margarinnal elmorzsoljuk - én késes aprítóba szoktam összekeverni és nincs vele gondom -, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha nem akar összeállni tehetünk hozzá még citromlevet.
A 22 cm-es tortaformát kivajazzuk és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy az oldalára is jusson.
A sütőt gyújtsuk be és melegítsük fel 190 fokra.
A mazsolát keverjük össze a rummal, hagyjuk pár órát állni, hogy magába szívja, majd csepegtessük le. ( Érdemes a sütés előtti estén összekeverni, és egy éjszakát állni hagyni.)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle, majd a formába tesszük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű350 F-ra előmelegített sütő, kiolajozni a formát Vajat és cukrot puhára keverni, hozzáadni a tojásokat és aromákat. A száraz hozzávalókat és a tejet felváltva belekeverjük. 40...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű