1 kg fejes káposzta,
1 evőkanál só,
3 evőkanál cukor,
3 kanál ecet,
1 kávéskanál kömény,
1 kávéskanál őrölt bors,
3 evőkanál étolaj,
A káposztát lereszeljük, majd a sóval összekeverjük és állni hagyjuk.
Később kicsavarjuk a levet, amit engedett és a hozzávalókkal összeállítjuk a salátát.
Kóstolgatással tudjuk a kívánt ízt elérni, majd egy kis pihenő után tálaljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalásnál egy kis pirospaprikával, esetleg borssal megszórjuk.
A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 1-2 evőkanál olívaola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meghámozott almákat és narancsokat egyforma nagyságú kockákra, a mogyorót durvára vágjuk, mindezt jól összekeverjük. 2. Ha a narancs nagyon savanyú, a salátát porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA legfontosabb lépés a tészta megfőzése után annak lehűtése, ezért hasznos, ha már előző este megfőzzük, és csak másnap, a hűtőből kivéve keverjük össze a majonézzel. A hozzávalók...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA keménytojások keskenyebbik végét felvágjuk, a sárgáját kikanalazzuk. A sárgáját összetörjük, majonézzel és mustárral kikeverjük. A masszát visszatöltjük a tojásba. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű