menu

Családireceptkönyv.hu

HÁZI CSIRKEMELL SONKA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy csirke melle
1-2 tojás

100 gramm fagyasztott zöldség

Elkészítés:


Én nem mellet vettem, hanem egész csirkét, szóval először is le kellett fejtenem a csontól a melle húsát, majd a húst apró darabokra vágjuk.
Olyan 400 gramm csirkemellnél 2 tojást használunk, az alatti tömegnél szerintem elég lesz 1 db tojás. A tojást ráütjük a húsdarabokra, sózzuk, ha szeretnénk, használjunk fokhagymagranulátumot, majd botmixerrel pürésítjük.
Ezután hozzáadjuk a zöldséget, jól összekavarjuk, majd formába téve 180 fokon megsütjük. Kb. 30 perc alatt lesz kész.
A receptet itt találtam.

Trükkök, tippek, praktikák:


z alábbi csirkemell sonka elkészítése nem igényel sem túl sok időt, sem konyhai tapasztalatot. Lehet egy kicsit az ízét variálni - attól függően, hogy milyen zöldséggel turbózzuk fel illetve mivel fűszerezzük. Tényleg nagyon finom, arról nem is beszélve, hogy tudjuk, hogy a felvágottban tiszta hús van.

HÁZI CSIRKEMELL SONKA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés saláta joghurtos öntettel
Csirkés saláta joghurtos öntettel

A csirkemellet grillen megpirítjuk, majd csíkokra szeleteljük. A káposztát csíkokra vágjuk és megsózzuk, hagyjuk állni amíg a többi hozzávalót is előkészítjük. A zöldségeket me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás répasaláta (Sóbors)
Almás répasaláta (Sóbors)

Egy tálban keverjük össze a saláta összes hozzávalóját, és alaposan forgassuk össze. (Fontos, hogy reszelés után azonnal locsoljuk le az almát a citromlével, különben megbarnul.)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Tormás sonkatekercs aszpikban
Tormás sonkatekercs aszpikban

A túrót, krémsajtot, tormát, 2 evőkanál tejföl, sót, borsot egy tálban mixerrel összekeverjük, hogy jó krémes legyen. A torma mennyisége növelhető ízlés szerint. A tejfölt kétszerr...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Majonézes zöldborsó
Majonézes zöldborsó

1. A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd az edényből kivéve lecsöpögtetjük. 2. A majonézt a tejföllel és a mustárral simára keverjük. 3. Sóval, cukorral ízesítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk