menu

Családireceptkönyv.hu

Oua in cuib de bacon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 ouă
8 felii subțiri de bacon
1 cartof fiert
50 g cașcaval
1/2 ceapă roșie(opțional)
piper
rozmarin

Elkészítés:


Cartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi.
Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul de acolo.
Ceapa se taie în fâșii, iar cașcavalul se feliază.
Se tapetează niște forme de brioșe cu hârtiuțe de copt(opțional) și se îmbracă interiorul cu feliile de bacon.
Eu am avut două tipuri de bacon, unul afumat și altul simplu.
La baza formelor de brioșe așezăm cuburile de cartof, alternând cu feliile de cașcaval și, opțional, rondele de ceapă.
Presărăm puțin piper și rozmarin și spargem ouăle peste ele.
Nu mai punem sare, că este baconul sărat.
Așezăm formele de brioșe într-o tavă și le dăm la cuptor pentru 15-20 de minute, la 190-200 grade, sau până când ouăle sunt preparate și baconul bine rumenit.
Baconul se va strânge foarte frumos în jurul ingredientelor, iar cașcavalul se va topi și va îmbrăca cuburile de cartofi, lipindu-se bine de bacon si creând astfel fundul coșulețului.
Dacă se doresc ouăle mai moi, se scurtează timpul de coacere cu 5-6 minute.
Eu am dorit mai degrabă baconul mai rumen, mai crocant.
Sunt tare de efect aceste ouă în cuib de bacon, merită să le încercați!
Spor și poftă bună!

Oua in cuib de bacon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fitt Coleslaw (diétás)
Fitt Coleslaw (diétás)

Egy tálban keverd össze a joghurtot, a tejfölt, a mustárt, az ecetet és a citrom levét. Reszeld le a káposztát, a sárgarépát és a vöröshagymát olyan vékonyra és kicsire, amennyire...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
libazsírban sült libamáj
libazsírban sült libamáj

Maradt még háj, amit kevés víz hozzáadásával kisütöttem. (Az eredeti recept szerint, de lehet, hogy kicsit több vizet adtam a libához, vagy szűkebb lábast kellett volna választanom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsesaláta
Lencsesaláta

Lencsét hideg vízbe aztatjuk, sóval babérlevéllel megfőzzük. hidegen összekeverjük karika virslivel, és a többi hozzávalóval

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém

a vinetéket nyílt tüzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg apróra vágjuk a vinetéket, ha lehet fakéssel belereszeljük a hagymát, sót, borsot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk