4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g joghurt - zsírszegény
100 g retek - hónapos
40 g zellerszár
15 db bazsalikomlevél - friss
0.5 csokor metélőhagyma (snidling)
0.25 csokor petrezselyemzöld
0.5 db sárgarépa
10 g mustár
0.5 db citrom
bors - fekete (tört)
só
A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, és kihűtjük.
A zöldfűszereket apróra vágjuk a retket, és a zellerszárat vékony csíkokra szeleteljük, a sárgarépát lereszeljük.
A joghurthoz hozzákeverjük a citrom levét, és a mustárt, ízesítjük sóval, borssal.
Belekeverjük a zöldfűszereket, zellerszárat, és a retket.
A tojások felét durvára vágjuk, a maradékot pedig cikkekre.
Az apróra vágott tojást az öntethez keverjük.
Hozzákeverjük a reszelt sárgarépát is.
A fitt tojássalátát cikkekre vágott tojással díszítjük. Mellé friss kenyeret kínálunk.
A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKeverd el a krémsajtot és a reszelt sajtot, ízesítsd választásod szerint, és csomagold fóliába. Igazítsd kúp formára, és 30 percre dobd a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon. Forgasd m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a káposztát csíkozzuk fel. 2. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket. 3. Először a porcukorhoz adjuk hozzá a só...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a barackokat, majd készítsük el a dresszinget. A 2 ek. borecetet öntsük egy tálba, majd a jó minőségű olívaolajat hozzá locsoljuk. Gyorsan keverjük és sokáig keverjük...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű