» 1 kígyóuborka (kb.30dkg)
» 2 evőkanál ecet
» 2 evőkanál porcukor
» 1 teáskanál só
» 6 evőkanál víz
» 1 gerezd fokhagyma, reszelve
» kb. 3 cm-es friss gyömbér, reszelve
» 2dl olívaolaj
» zöld saláta
A kígyóuborkákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért és fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a porcukrot a vizet.
Majd az uborkát minden hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük.
Ha kell, még után ízesítjük, és hozzáadjuk az olívaolajat, és ezzel tovább pürésítjük. És az öntetet csak közvetlenül a tálalás előtt forgatjuk össze a zöld salátával.
Kedvencünk a fokhagymás uborkasaláta keresztezése a nagy klasszikussal, a fejes salátával.
Egy fém lábosban lassú tűzön felforraltam a tejet, majd lefedve langyosra hűtöttem. jó alaposan hozzákevertem a joghurtot, majd lefedve másnapig érintetlenül hagytam. 12 óra múlva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát, a kukoricát és a borsót egy pici olajon megdinszteljük. Majd szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön. Közben megfőzzük a tojásokat és mikor kihűltek apróra szeleteljük. Az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keménytojások keskenyebbik végét felvágjuk, a sárgáját kikanalazzuk. A sárgáját összetörjük, majonézzel és mustárral kikeverjük. A masszát visszatöltjük a tojásba. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik kígyóuborkát meghámozzuk, magjait kikaparjuk. Feldaraboljuk, botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük az olívaolajat, ecetet, a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, sózzuk, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű