menu

Családireceptkönyv.hu

Fejes saláta uborka öntettel


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 2-4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 1 kígyóuborka (kb.30dkg)
» 2 evőkanál ecet
» 2 evőkanál porcukor
» 1 teáskanál só
» 6 evőkanál víz
» 1 gerezd fokhagyma, reszelve
» kb. 3 cm-es friss gyömbér, reszelve
» 2dl olívaolaj
» zöld saláta

Elkészítés:


A kígyóuborkákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért és fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a porcukrot a vizet.
Majd az uborkát minden hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük.
Ha kell, még után ízesítjük, és hozzáadjuk az olívaolajat, és ezzel tovább pürésítjük. És az öntetet csak közvetlenül a tálalás előtt forgatjuk össze a zöld salátával.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kedvencünk a fokhagymás uborkasaláta keresztezése a nagy klasszikussal, a fejes salátával.

Fejes saláta uborka öntettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés bulgursaláta (1 adag)
Csirkés bulgursaláta (1 adag)

Feltesszük főni a vizet, majd amint forrni kezd, beletesszük a bulgurt, és 4-5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, majd lefedve fedő alatt állni hagyjuk, amíg teljesen felszívja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi franciasaláta őzgerincben
Karácsonyi franciasaláta őzgerincben

A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomsaláta zellerrel, lilahagymával
Paradicsomsaláta zellerrel, lilahagymával

A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, majd hozzáreszeljük a zellert. Sózzuk. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott paradicsomot. Almaecettel és olívaolajjal leöntjük, majd j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklasaláta
Céklasaláta

A céklákat alaposan megmossuk, majd meghámozzuk. Közepes lyukú reszelőn lereszeljük, tálba tesszük. A salottát hajszálvékony karikákra vágjuk, hozzáadjuka reszelt céklához. A vin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk