» 1 kígyóuborka (kb.30dkg)
» 2 evőkanál ecet
» 2 evőkanál porcukor
» 1 teáskanál só
» 6 evőkanál víz
» 1 gerezd fokhagyma, reszelve
» kb. 3 cm-es friss gyömbér, reszelve
» 2dl olívaolaj
» zöld saláta
A kígyóuborkákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért és fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a porcukrot a vizet.
Majd az uborkát minden hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük.
Ha kell, még után ízesítjük, és hozzáadjuk az olívaolajat, és ezzel tovább pürésítjük. És az öntetet csak közvetlenül a tálalás előtt forgatjuk össze a zöld salátával.
Kedvencünk a fokhagymás uborkasaláta keresztezése a nagy klasszikussal, a fejes salátával.
Vajazd ki a muffin sütőt és tedd az aljára a kenyereket.Tedd a szalonnát vagy bacont a kenyerekre, szépen, körbe,majd rakj bele egy kis zöldséget (én a gombát választottam).Törj be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, összekeverjük a túróval és a tejföllel, majd fűszerezzük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű