Kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé
Só
Bors
5 db tojás
20 g étkezési zselatin
5 evőkanál majonéz
1 őzgerincforma
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldségmixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.
A sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható. Én most nem tettem. A gyümölcshúst felkockázzuk. Egy tálká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálban elkészítjük a saláta öntetet. A vízhez adjuk az ecetet (5%-os), cukrot, sót, csipetnyi borsot, aprított petrezselymet (ez elhagyható) és összekeverjük. A paradicsom...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit 2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket 3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg bőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kínai ötfűszer keverékkel, olajon megpirítjuk, majd kihűtjük. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű