1/2 fej lilahagyma
1 fej saláta
3 paradicsom
1 csirkemell
kevéske lágyabb sajt
Az öntethez:
1 nagy pohár tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg ömlesztett sajtkrém (natúr)
só
bors
Megfelezzük a csirkemellet, az egyik felét felcsíkozzuk. A másik felét szép vékony szeletekre vágjuk (nekem 4 szelet lett), majd kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk az egészet.
Lepirítjuk a csíkokat egy serpenyőben, majd egy tálba tesszük, szafttal együtt. A hússzeleteket is megpirítjuk mind kétoldalán (a szaftot a csíkokhoz öntjük).
Megmossuk a salátát, majd leitatjuk papírtörlővel, felaprítjuk. A paradicsomot szintén megmossuk, majd apró kockákra vágjuk a hagymával együtt.
Mindent egy nagy tálba teszünk (kivéve a hússzeleteket), rámorzsoljuk a sajtunkat és összekeverjük, majd lefedve a hűtőbe tesszük.
Az öntethez a tejfölt egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, illetve a zúzott fokhagymát, alaposan összekeverjük.
Tálaláskor a salátát tányérra tesszük, a szelet húsokat felcsíkozzuk, a salátára halmozzuk, majd az egészet meglocsoljuk bőven az öntettel.
Jó étvágyat!
A krumplit megmossuk, megfőzzük sós vízben, de ne főzzük túl. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és beáztatjuk a citromlébe. A tejfölt a majonézzel, a mustárral elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁztassunk be egy nagy marék magvat egy éjszakára. Reggel öntsük le a levét (de ne dobjuk ki), majd dobjunk minden hozzávalót a turmixba. Ha kicsit sűrűbb lesz a végeredmény, higíts...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElőször is el készítjük a a vajat a majonézt és a mustárt jól össze dolgozzuk.Egy lapos tálcára rá teszünk fóliát,de minden oldalán legyen kb 5 cm-rel hosszabb a fólia,majd a meg t...
Elkészítési idő: kb.1 öra Nehézség: KönnyűA csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk. Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű