18x28 cm formához
1 cs. babapiskóta /20 dkg/
1 cs. keksz /10 dkg/
1 cs. csokoládés, főzős pudingpor + 2 evőkanál kristálycukor
0.5 l tej + 1 dl
10 dkg vaj + 5 dkg porcukor
3 db banán
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
őrölt fahéj
A banánokat megpucolom és karikára vágom. A pudingport a cukorral összekeverem, majd a tasakon leírt módon megfőzöm. Félreteszem hűlni, néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön a teteje. A vajat a porcukorral kikeverem, majd ezt és a kihűlt pudingos krémet összekeverem.
A keksszel körberakom a forma oldalát. A babapiskótából egy réteget a forma aljára fektetek. Az 1 dl tejet meglangyosítom, és a felével meglocsolom a banános piskóta réteget és erre egy sor banánkarikát helyezek. A kikevert krém felét rásimítom és megszórom egy kevés fahéjjal. Ezt követően ismét banánkarikákat helyezek a krémre, majd egy újabb sor babapiskótát helyezek a tetejére és meglocsolom a maradék tejjel, majd rásimítom a maradék krémet. A végén a fixálóval felvert tejszínhabot is rásimítom, melynek a tetejét egy hablapát fogazatával bordázatot /csíkokat/ húzok először hosszában, majd keresztbe. Ha nincs fogazott hablapát, akkor villával csíkozom. Ezt követően fahéjat szórok rá, majd díszítésül megszórom aszalt citrushéjjal, vagy tortadarával, vagy reszelt csokoládéval. Néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízek összeérjenek. Kockára vágva tálalom.
A lisztet a kakaóporral, a sóval és a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. A legjobb, ha robotgéppel dolgozunk. A tésztát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűLisztben a cukrot és a sót elkeverni. Ezutan hozzáadjuk a zsirt, elmorzsoljuk benne.Tejet meglangyosítani és az élesztőt belemorzsolni. Liszt közepébe mélyedés bele a 2 tojás,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy őzgerinc formát nagyon vékonyan kivajazunk, és kibéleljük sütőpapírral. A babapiskótákat megforgatjuk a rumos tejben, és szorosan egymás mellé rakva kibéleljük a formát. A ge...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz