1 cs. keksz (kb.25 dkg)
2 tojás
8 evőkanál cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
2 evőkanál rétesliszt
1 l tej
10 dkg vaj
A tojás sárgát, a cukrot kikavarom, majd hozzáadom a lisztet és a pudingot, kevés tej hozzáadásával
simára keverem. A tejet felteszem a tűzre, hozzákeverem a kikevert masszát és folytonos keverés
mellett megfőzöm. Még melegen hozzáadom a vajat, majd a felvert tojáshabot.
A kekszet egy szögletes sütőtálba, vagy tepsibe /30X24 cm/ szorosan egymás mellé fektetve lerakom.
Még melegen ráöntöm az elkészített krémet és a tetejét is kirakom keksszel. Néhány órát, esetleg
egy éjszakát állni hagyom, majd tálalható.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük, esetleg csoki mázzal és színes tortadarával! Ez elhagyható, az alapreceptben nem szerepelt, díszítve viszont jobban mutat.
Készíthető gömbölyű tálban is, gömbölyű keksszel!
Nagyon finom és könnyen elkészíthető!
Ha kevesebbet szeretnénk készíteni, akkor az adagot felezzük!
A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az étolajat. A lisztet,sütőport,kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük....
Elkészítési idő:A kétszersülteket beáztatom fél liter forró cukrozott tejbe,ezt lerakosgatom a jénai aljába,először csak a felét..A tetején biztosan emlékszem,hogy főzött tojásfehérje darabkák vol...
Elkészítési idő:1. A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és mixerr...
Elkészítési idő:A kedvenc süteményem és valahogy mindig úgy gondoltam nem egyszerű elkészíteni. Hát most hogy készítettem rácáfolt. (Lehet a mignon miatt, mert az szöszölősebb) A lényeg hogy az eg...
Elkészítési idő: