1 cs. keksz (kb.25 dkg)
2 tojás
8 evőkanál cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
2 evőkanál rétesliszt
1 l tej
10 dkg vaj
A tojás sárgát, a cukrot kikavarom, majd hozzáadom a lisztet és a pudingot, kevés tej hozzáadásával
simára keverem. A tejet felteszem a tűzre, hozzákeverem a kikevert masszát és folytonos keverés
mellett megfőzöm. Még melegen hozzáadom a vajat, majd a felvert tojáshabot.
A kekszet egy szögletes sütőtálba, vagy tepsibe /30X24 cm/ szorosan egymás mellé fektetve lerakom.
Még melegen ráöntöm az elkészített krémet és a tetejét is kirakom keksszel. Néhány órát, esetleg
egy éjszakát állni hagyom, majd tálalható.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük, esetleg csoki mázzal és színes tortadarával! Ez elhagyható, az alapreceptben nem szerepelt, díszítve viszont jobban mutat.
Készíthető gömbölyű tálban is, gömbölyű keksszel!
Nagyon finom és könnyen elkészíthető!
Ha kevesebbet szeretnénk készíteni, akkor az adagot felezzük!
1. Alaposan összedolgozzuk a tészta hozzávalóit. Lisztezett deszkán 4 lapot nyújtunk ki belőle. Egy kivajazott, 30x35 cm-es tepsibe egyengetjük, majd egyesével kisütjük előmelegíte...
Elkészítési idő:Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájákat a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig kikeverjük; hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a massz...
Elkészítési idő:Keverőgépben keverd a krémsajtot tökéletesen krémessé. Add hozzá a málnát, majd, amikor már szép sima, akkor a tejszínt is. Végül habosítsd még egy percig könnyűre az édesítőszerre...
Elkészítési idő: