a kekszes részhez:
50 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
3 evőkanál rum
kb. 1,5 dl tej
1 kávéskanál fahéj
0,5 dl rum
a kókuszos krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
csipet só
2 dl tej
3 evőkanál búzadara
vaníliás cukor esetleg aroma
A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és a sót, majd sűrűre főzzük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt tejbegrízt, és a kókuszreszeléket is hozzáadjuk, és vaníliás cukorral, vagy aromával ízesítjük.
A darált kekszet szárazon összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral és a fahéjjal. Hozzáöntjük a rumot és annyi tejet, hogy gyúrható állagú kegyen. Közben a puha vajat is beledolgozzuk.
A kekszes tésztát porcukorral szórt deszkán vékonyra nyújtjuk, rákenjük a kókuszos krémet és feltekerjük. A tekercset kókuszreszelékbe hempergetjük, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel. A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű-A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. -A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA zabpelyhet ledaráljuk (ne legyen túl finom). Összekeverjük a tönköly liszttel, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, és a durvára vágott csokoládét. A gesztenyemas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat - a lisztet, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a mézet - összegyúrjuk, majd 20 percet hűtőben pihentetjük. Ezután fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű