35 dkg liszt
2,5 dl tej
2.5 dkg élesztő
2.5 dkg vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
A hozzávalókat összegyúrjuk és kb 15-20 percig dagasztjuk /én egy kis langyos cukros tejben rövid ideig állni hagytam az élesztőt/.
Eleinte kicsit ragacsos a tészta, de a dagasztás során ez javulni fog,
ha mégsem válik el tökéletesen az edénytől vagy a kezünktől, akkor apránként még egy kis lisztet kell adni hozzá /segítség lehet, ha időnként a kezünkről és az edény faláról lekaparjuk a tésztát/
Amikor kész a tészta, két felé osztjuk, és egyenként kerek lappá,/ kb. fél centi vastagra/ kinyújtjuk és a lapokat 4 cikkre vágjuk. Egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet, majd a szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és kivajazott, lisztezett /vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük.
A tetejüket megkenjük kevés tejjel vagy vízzel.
Előmelegített sütőben kb 200°C-n pirosra sütjük./15-20 perc/
Fontos: a sütő aljába egy edénybe tegyünk vizet!
Keleszteni nem kell, elég annyit pihennie, amíg a sütő bemelegszik.
a feltekerés előtt megkenhetjük vajjal, akkor vajas kiflink lesz
ebből a mennyiségből 8 db kifli lesz
60 dkg lisztet, elkeverek mokkáskanál sóval, teszek bele fél dl olajat, 1 tojássárgáját, majd kidolgozom kb 3,5 dl langyos cukrozott tejben felfuttatott 5 dkg élesztővel. Hagyom a...
Elkészítési idő: 1,5 óraA kovászhoz (60 dkg lisztre számítva) 2,5 dkg friss élesztőt belemorzsolunk egy fél literes edénybe, összekeverjük 1,5 dl langyos vízzel, 1 kávéskanál cukorral és 2 evőkanál teljes...
Elkészítési idő:Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet....
Elkészítési idő:Összekeverjük,...száraz serpenyőben megsütjük!
Elkészítési idő: