1 bögre rizs /2,5 dl a bögre mérete/
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál olaj
20 dkg zöldborsó /mirelit is jó/
só
ételízesítő
őrölt bors
A rizst megmosom és a felaprított hagymával és a zsiradékkal megpirítom.
A borsót egy kis edényben kb 10 percig előpárolom, majd a pirított rizshez adom, fűszerezem és felöntöm 2 bögre vízzel.
Ha elkészült friss vagy szárított petrezselyemmel megszórom.
Én kuktában készítem kb 10-15 percig főzöm, majd elzárom a gázt és legalább 20 percig nem nyitom ki, addig is párolódik a gőzben.
A meghámozott, kockára vágott krumplit enyhén sózott vízben felrakom főni. Éppen annyi vízben főzöm, hogy ellepje. A kacsazsírt egy serpenyőben felmelegítem, és megpirítom benne a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűvajat olvasztom+zöldség+vegeta+bors+pici víz-->párolom :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát szétszedjük gerezdekre. Két percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük, és gyorsan megpucoljuk. Lassú tűzön pároljuk egy kicsit lefedett serpenyőben vajon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű