1 bögre rizs /2,5 dl a bögre mérete/
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál olaj
20 dkg zöldborsó /mirelit is jó/
só
ételízesítő
őrölt bors
A rizst megmosom és a felaprított hagymával és a zsiradékkal megpirítom.
A borsót egy kis edényben kb 10 percig előpárolom, majd a pirított rizshez adom, fűszerezem és felöntöm 2 bögre vízzel.
Ha elkészült friss vagy szárított petrezselyemmel megszórom.
Én kuktában készítem kb 10-15 percig főzöm, majd elzárom a gázt és legalább 20 percig nem nyitom ki, addig is párolódik a gőzben.
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A tepsi alját kikenjük az olvasztott vajjal, majd szétosztjuk rajta a zöldségeket (az étolaj azért nem annyira jó, mert ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát,megszórjuk a m...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA kenyeret aprítógépben összevágjuk, vagy kézzel kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínt, a tejet, az olvasztott vaj felét és a felvert tojásokat. Sóval, borssal, szerecse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paszternákot és az édesburgonyát megtisztítottam, felkarikáztam. Kevés vízben megpároltam, majd a vizet leöntöttem róla, és alaposan lecsepegtettem. Sóztam, borsoztam, kevés oreg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes