1 bögre rizs /2,5 dl a bögre mérete/
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál olaj
20 dkg zöldborsó /mirelit is jó/
só
ételízesítő
őrölt bors
A rizst megmosom és a felaprított hagymával és a zsiradékkal megpirítom.
A borsót egy kis edényben kb 10 percig előpárolom, majd a pirított rizshez adom, fűszerezem és felöntöm 2 bögre vízzel.
Ha elkészült friss vagy szárított petrezselyemmel megszórom.
Én kuktában készítem kb 10-15 percig főzöm, majd elzárom a gázt és legalább 20 percig nem nyitom ki, addig is párolódik a gőzben.
A krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Melegen hámozd meg és szeleteld fel. Az uborkát gyaluld le. A krumplit és az uborkát keverd össze. A hagymát aprítsd fel, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben összekeverjük a lisztet, a sót, és a kétféle borsot. Egy másikban a joghurtot, a tojásokat és a lisztet. Sűrű, mártásszerű állaga legyen! A chipszet egy duplakéses a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst annyiszor mossuk hideg vízbe jó alaposan még a víz már nem lesz fehéres.250g rizshez 375ml víz és minden következő 200g rizshez 250ml víz.Felforraljuk majd ezután levesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Az olajat fölforrósítjuk, és rádobjuk a rizst. Kevergetve átforrósítjuk, majd ráöntjük a szója- és Worcester-szósszal ízesített felvert tojást, és addig pirítjuk kava...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű