a tésztához
30 dkg liszt
15 dkg margarin
12 dkg kristály. cukor
2 tojás sárga
2 evőkanál tejföl
1 cs. vaníliás cukor
késhegynyi só
csapott kávés kanál szódabikarbóna
reszelt citromhéj /friss vagy szárított
a tetejére vékony réteg baracklekvár
kb.30-40 dkg sárgabarack
a habhoz
3 tojás fehérje
14 dkg porcukor
néhány csepp citromlé
A margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simára keverjük, A tésztát kb. 24x32 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tészta nem nyújtható és nem önthető, tehát kis halmokat rakunk, majd azt eloszlatjuk, akár lisztezett kézzel is simíthatjuk a tepsibe. Közepesen meleg sütőben majdnem készre /rózsaszínűre/ sütjük. A még meleg tésztát megkenjük a lekvárral, elosztjuk rajta a félbevágott /negyedekre vágott/ barackot. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd a habot a barackra simítjuk. Visszatéve a sütőbe /kis lánggal/, további 15-20 percig sütjük, míg a hab rózsaszínű lesz. Én szórtam rá mandulaforgácsot, de ez elhagyható!
A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és az egészet könnyedén összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy aprítógépben összeaprítjuk. Egy kissé ragadós masszát kell kapjunk, ezt egy folpack-al kibélelt tortaforma aljában szétnyomkodjuk és betesszük a mélyhűtőbe....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk és rakunk bele egy keveset a porcukorból. Belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a zsírral összemorzsoljuk. Ha megvan, akkor hozzászitáljuk a porcukrot, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, a porcukrot, a vajat és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk: az egyik felébe 3 evőkanál kakaóport és 1/2 rumaromát beleg...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű