6 db alma /ha lehet zöld alma/, de jó, ha savanykás almát használunk
1 bögre /2.5 dl/ cukor /elég ¾ bögre is/
3 tojás
1 teáskanál vanília aroma vagy 3cs. vaníliás cukor
1 bögre liszt /fele sima, fele grízes/
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
reszelt citromhéj /ez a tésztába/
őrölt fahéj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát /nekem 20 cm átmérőjű/ kibéleljük sütőpapírral.
Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, eloszlatjuk a tortaformában. A tojást a cukorral robotgépben habosra verjük. Pár mozdulattal beleforgatjuk a vaníliát, a fahéjat, a sót, a citromhéjat és a lisztet, majd a tésztát az almára öntjük. Én kicsit megrázogattam az edényt, hogy jobban érje az almákat a tészta.
Előmelegített sütőben, kis lángon 1 órát sütjük. /tűpróba/
Amikor elkészült kivesszük a sütőből és kiborítjuk, így kerül alulra a piskóta és felülre az alma, aminek így a tetején lévő sütőpapírt csak akkor húzzuk le a tetejéről, amikor kihűlt a sütemény.
Porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Tepsi mérete: 26 cm x 15 cm Sütési idő: 170°C/25 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük fel a sütőt alacsony, 135 C / 275 F-re. Töröld a tojásokat, és különítsük el a tojásfehérjét a tojássárgájából. Helyezze a tojásfehérjét egy tiszta tálba vagy egy keverő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA répát lereszeljük.. -a cukrot +tojások sárgáját kikeverjük -belekeverjük az olajat -a lisztet elkeverjük a sütőporral ...majd a kettőt összekeverjük -hozzáadjuk a vaníliát...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. Kuvertüre in Stücke hacken. Sahne mit Sahnesteif steif schlagen und kalt stellen. Bananen schälen, in Scheiben schneiden und mit Zitronensaft mischen. Gelatine in kaltem Wasser...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű