40 dkg liszt
15 dkg zsír
2 tojás sárga
2 kávéskanál só
annyi tejföl, amennyivel összeállítható a tészta
1 tojás tetejére
A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt.
Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd pihentetés nélkül lisztezett deszkán 1 cm-re nyújtjuk, tetszőlegesen daraboljuk.
A tetejét megkenjük felvert tojással, végül ízlés szerint szezámmagot, mákot, lenmagot vagy sajtot szórunk rá.
180 fokos, előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
A tésztához a vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Morzsoljuk a vajat a lisztbe, öntsük hozzá az élesztős tejet, majd adjuk hozzá a tejfölt, az egyik tojást, 10 dkg reszelt sajtot é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA túrót egy közepes méretű tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, 2 felvert tojást, valamint az apróra vágott újhagymát és a kaprot. Sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük vele a rétesla...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes