menu

Családireceptkönyv.hu

sós omlós aprósütemény/zsírral/


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
15 dkg zsír
2 tojás sárga
2 kávéskanál só
annyi tejföl, amennyivel összeállítható a tészta
1 tojás tetejére



Elkészítés:


A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt.
Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd pihentetés nélkül lisztezett deszkán 1 cm-re nyújtjuk, tetszőlegesen daraboljuk.
A tetejét megkenjük felvert tojással, végül ízlés szerint szezámmagot, mákot, lenmagot vagy sajtot szórunk rá.
180 fokos, előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.

sós omlós aprósütemény/zsírral/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csicsókás pogácsa 2. recept
Csicsókás pogácsa 2. recept

A csicsókát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és puhára főzzük, majd villával összetörjük, s hagyjuk kihűlni. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A csicsókapür...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Mákos linzer Mama módra
Mákos linzer Mama módra

A kétféle lisztet összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal. Végül hozzátesszük a sütőport, 2 tojássárgáját, a sajtot, a mákot, kedvünk szerint sót. Annyi tejföllel összegyúrjuk, h...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos, réteges kifli
Sajtos, réteges kifli

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éleszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk