40 dkg liszt
15 dkg zsír
2 tojás sárga
2 kávéskanál só
annyi tejföl, amennyivel összeállítható a tészta
1 tojás tetejére
A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt.
Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd pihentetés nélkül lisztezett deszkán 1 cm-re nyújtjuk, tetszőlegesen daraboljuk.
A tetejét megkenjük felvert tojással, végül ízlés szerint szezámmagot, mákot, lenmagot vagy sajtot szórunk rá.
180 fokos, előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral,majd hozzáadjuk a többi alkotórészt.Jól összegyúrjuk,majd lisztezett nyújtólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk.Kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk,ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát langyos helyen kelesztjük. Majd 2 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. A keverőtálba szitáljuk bele a sóval összekevert lisztet, majd csináljunk a közepébe egy mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes