25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 csapott kávéskanál cukor
2-2,5 dl tej
1 tojás
csipetnyi só
2-3 evőkanál olaj
a töltelék:
15 dkg kockázott bacon
fél doboz kukorica konzerv
1 fej lilahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
1 kápia vagy kaliforniai paprika /piros legyen/
ízlés szerint só
a tetejére
tojás és valamilyen mag /napraforgó vagy szezám vagy len/
A bacont, az aprított hagymát, a felkockázott kápiát, a fokhagymát, a kukoricát összekeverjük a tejföllel. Enyhén megsózzuk.
Az élesztőt felfuttatjuk cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozva dagasztjuk.
30-40 perc alatt a duplájára kel, akkor átgyúrjuk, szögletesre kinyújtjuk és megkenjük az elkészített töltelékkel, majd feltekerjük. A rudat egy késsel ferde vágásokkal háromszögre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, átkenjük tojással, megszórjuk a maggal. Még pihentetjük kb 20 percig, majd 180-200°C-on megsütjük.
Ebből a mennyiségből 12 db lesz.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk. Majd betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A főtt áttört krumplival, a darált töpörtyűvel a tojássárgájával a sóval, tejföllel és a liszttel összegyúrjuk. Letakarva 50 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Vékonyra (kb. 3-4 mm) kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt összegyúrjuk, és már lehet sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes