25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 csapott kávéskanál cukor
2-2,5 dl tej
1 tojás
csipetnyi só
2-3 evőkanál olaj
a töltelék:
15 dkg kockázott bacon
fél doboz kukorica konzerv
1 fej lilahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
1 kápia vagy kaliforniai paprika /piros legyen/
ízlés szerint só
a tetejére
tojás és valamilyen mag /napraforgó vagy szezám vagy len/
A bacont, az aprított hagymát, a felkockázott kápiát, a fokhagymát, a kukoricát összekeverjük a tejföllel. Enyhén megsózzuk.
Az élesztőt felfuttatjuk cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozva dagasztjuk.
30-40 perc alatt a duplájára kel, akkor átgyúrjuk, szögletesre kinyújtjuk és megkenjük az elkészített töltelékkel, majd feltekerjük. A rudat egy késsel ferde vágásokkal háromszögre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, átkenjük tojással, megszórjuk a maggal. Még pihentetjük kb 20 percig, majd 180-200°C-on megsütjük.
Ebből a mennyiségből 12 db lesz.
1. A tejfölt a cukorral összekeverve meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. 2. Amíg megkel a lisztet a margarinnal, a sóval, és a reszelt sajttal elmorzsoljuk, majd a köz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A 200 ml tejben a 20 g élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk. ◾️A lisztben elkeverjük a sót majd hozzáadjuk, az olajat és az élesztős tejet és összedolgozzuk a tésztát. ◾...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hozzá valókat össze gyúrjuk ,kinyújtjuk vékonyra ki sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Juhtúrónál kevesebb só kell a tésztába. Majd kiszaggatjuk, lekenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű