• 210 g liszt
• 240 g zabpehely
• 180 g barna cukor
• 1 teáskanál szódapor
• 1 csipet só
• 120 g olvasztott vaj
• 400 g tejkaramella
• 0,5 dl főzőtejszín
• 240 g tejcsoki (kis darabokra vágva)
• 120 g tortabevonó csoki (kis darabokra vágva)
• 120 g szeletelt dió
Tetszőlegesen:
• 5-6 db tejkaramella
• 40 g csoki
1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük.
2. Keverőtálban összemixeljük a lisztet, zabpelyhet, barna cukrot, szódaport és a sót. Belekeverjük az olvasztott vajat és alaposan összemixeljük, amíg omlós nem lesz.
3. A massza felét a sütőpapíros tálba tesszük. Megszórjuk az apróra vágott dióval és csokikkal.
4. Egy kis lábosban alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett összefőzzük a karamellát és a tejszínt.
5. A karamellás krémet a csokis-diós rétegre öntjük.
6. A maradék tésztát ráöntjük erre a rétegre.
7. 23 perc alatt aranybarnára sütjük.
8. Sütőrácson teljesen kihűtjük a sütit.
9. Amikor kihűlt, a díszítésre félretett csokit és karamellt olvasszuk meg és csorgassuk rá a sütire.
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsíradékkal bekenjük és vékonyan belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát a kosárkákba egészen a pereméig .A tojás fehé...
Elkészítési idő: 1,5-óraSzétválasztom a tojásokat, majd felverem a fehérjét kemény habbá. A sárgáját, az édesítőt, a szódabikarbónát, almaecetet, vizet robotgépbe teszem, és addig keverem, míg habos nem...
Elkészítési idő:Első lépésben törd át a túrót egy nagyobb lyukú szűrőn, egyszerűen egy spatula segítségével. Erre azért van szükség, hogy a nagyobb darabokban lévő túró minél apróbb legyen, így...
Elkészítési idő: 70 perc