35-50 dkg keksz
2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
20 dkg cukor
2-3 dl tejszín
Csokoládé máz:
3 ek. kakaópor
3 ek. olvasztott vaj
3-5 ek cukor
1-1,5 dl tej
egy kevés liszt
A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.Erre rákenjük a krém egyik felét.
Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém, és végül keksz.
Máz készítése: Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót. folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, és ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk.Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, áttörjük, majd simára keverjük a rummal. A tojássárgájákat habüstbe csúsztatjuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal, majd hozzáadjuk az édesítővel felhabosított tojást, 1 csipet sót, továbbá a tejet, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat leválasztjuk a fehérjétől. Az almát megmossuk majd a mákra reszeljük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket robotgéppel keményre verjük, az utolsó percekben hozzáadjuk a porcukrot is. Egy edényben villával összetörjük a málnát, ha van, egy kis málnaszörp sem rontja el a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű