30 deka liszt,
3 tojás,
2 deka élesztő,
2 evőkanálnyi porcukor,
só,
tej,
vaníliás cukor,
csipkeíz,
30 deka lisztet 3 tojás sárgáját 2 deka —farsangi fánknál leírt módon—kevés tejben kelesztett élesztőt, 2 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a farsangi fánknál kissé lágyabb tésztát kapjunk. Miután a farsangi fánkhoz hasonló módon kidolgoztuk, de inkább fakanállal, mint kézzel, beledolgozzuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Langyos helyen kelesztjük, majd fánkszaggatóval vagy széles szájú pohárral kiszúrjuk. A tükörtojássütő mélyedéseiben 1-1 mokkáskanálnyi olajat, vagy borsónyi vajat forrósítunk és ezekbe fektetjük a tarkedliket, úgy sütjük. Vaníliás cukorral meghintve, forró lekvárral ( leginkább csipkeízzel ) tálaljuk.
http://egyszerugyorsreceptek.com/cseh-fank-tarkedli/
A tojássárgáját a kakaóval a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a masszáh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, csipet sóval és cukorral. Összedolgozzuk a por állagú hozzávalókat, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon tejbedarát készítünk.A lényeg,hogy jó sűrű legyen.Ha kell még darát adjunk hozzá. Hozzákeverjük a vajat és a kókuszt még forrón.Langyosra hűtjük. Téglalapokat kés...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűAz élesztót cukros tejben futtatjuk. A vajat összedolgozzuk a lisztel,sóval ,tojással,cukorral és az élesztővel. Egy könnyű, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Kelesztjük kb 1 órát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű