36x22 cm-es tepsihez, 7 cm magas legyen
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 16 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csomag sütőpor
A habhoz:
- 5 dl Hulala habtejszín
- 2 csomag habfixáló
A mázhoz:
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 30 dkg étcsokoládé
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, és óvatosan összekeverjük.
2. Beleöntjük a kivajazott/lisztezett tepsibe és előmelegített 190 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük (hagyományos sütőben is lehet, de inkább végezzünk tűpróbát!!).
A megsült és kihűlt piskótát két lappá elvágjuk.
3. A mázhoz a tejet, a vajat és az eltördelt csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. Kevergetve kihűtjük.
4. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.
5. A piskóta alsó részét egy tálcára tesszük, rákenjük a tejszínhab felét, elsimítjuk. Erre rákenjük a csokoládémáz felét, majd a tejszínhab másik felét simítjuk rá. Ráhelyezzük a piskóta felső részét, aminek a tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát és elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük dermedni, fogyasztás előtt felszeleteljük.
(ha Hulala tejszínt használunk, akkor cukor hozzáadása már nem szükséges - vagy ízlés szerint)
A tésztához az összetevőket összedolgozzuk, kettévesszük, és a felét kizsírozott tepsibe reszeljük. A töltelékhez a túrót,porcukrot,v cukrot,tojássárgáját,sót összekeverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint simára keverni a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzákeverni a túrót is. A Hulalát kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a túrós-krémhez keverni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karamellszósz: a cukrot felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk és hozzáadjuk a habtejszínt. Felforraljuk és hagyjuk alaposan kihűlni. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű