60 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
Hirdetés
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
20 g szódabikarbóna
200 g olvasztott méz
250 g szobahőmérsékletű margarin
Hirdetés
1 tojás (felverve)
A hozzávalókat először kanállal (a méz nagyon forró!), majd kézzel összedolgozzuk. Bő egy órát lefedve vagy zacskóba csomagolva hűtőben tartjuk, ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát.
3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, és 190 fokos sütőben (villanysütő alsó-felső állás, légkeverés nélkül) 8-10 perc alatt megsütjük.
A fenti recept alapján készült mézes is díszíthető, de mivel puha marad sütés után, ezért sokkal sérülékenyebb, így elsősorban friss fogyasztásra alkalmas. (nyugodtan lehet díszíteni is...az tuti)
Ma díszítem...majd mutizom a díszített mézeskalácsokat is...
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Összekeverjük az alapanyagokat - kivéve a csokidarabokat, kicsit meggyúrjuk a tésztát. Amikor már kihűlt a vaj, ami összetartja, akkor kerülnek be...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a porcukorral összekeverjük, majd a hideg vajjal az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCseppek: Összekevertem a kókuszt, a túrót, a cukrot, a tojássárgáját. Ha a túró túl vizes lenne, kell még tenni bele kókuszt. Diónyi golyókat formáztam és fél órára betettem a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A vajat megolvasztjuk. A csokit, olajos magot felaprítjuk. A banánt meghámozzuk, egy villával összenyomkodjuk és citromlével meglocs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű