Lapkenyér hozzávalói:
100 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!)
1,5 g Szafi Fitt himalaya só (Szafi Fitt himalaya só ITT!)
10 g almaecet (almaecet ITT!)
70 g langyos víz
+ 6 g Szafi Free lángos lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
+1 g Szafi Fitt kókuszolaj a sütéshez (Szafi Fitt kókuszolaj ITT!)
Töltelék hozzávalói:
120 g laskagomba
1 fej hagyma (tisztíva 98 g)
4 g Szafi Fitt Harissa fűszerkeverék (Szafi Fitt Harissa fűszerkeverék ITT!)
2 g Szafi Fitt füstsó (Szafi Fitt füstsó ITT!)
2 g Szafi Fitt himalaya só (Szafi Fitt himalaya só ITT!)
50 g víz
Tálaláshoz:
20 g bébi spenót
20 g rukkola
4 db piros retek (tisztítva 49 g)
1/ 2 lilahagyma (tisztítva 34 g)
Először készítsük el a gombát:
Tisztítsuk meg a hagymát, öntsük rá a vizet és 3 percig pároljuk.
Közben mossuk meg és aprítsuk fel a gombát.
Ha a hagyma megpárolódott, adjuk hozzá a gombát és a fűszereket.
Forraljuk fel és alacsony hőfokon, fedő alatt főzzük 20 percig. /(Néha kavarjuk át!)
Ha sok lé maradt rajta, akkor fedő nélkül nagy hőfokon, állandó kevergetés közben forraljuk el róla a felesleges vizet.
Míg fő a töltelék készítsük el a kenyeret hozzá:
Mérjük ki és külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 5 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Osszuk 2 db egyenlő részre, és nyújtsunk mindkettőből 21 cm átmérőjű körlapot.
Közepes hőfokon melegítsünk fel egy a lapok szélességének megfelelő serpenyőt.
Kenjük ki az olajjal, rakjuk bele az egyik lapot és oldalanként 3 percig süssük őket.
Alacsony hőfokon süssük nehogy megégjen.
Összeállítás:
Osszuk el a tölteléket és a zöldségeket a 2 kenyéren és tekerjük fel.
(Szerintem 3 kenyérbe is elég a töltelék, így nagyon laktató, csak egy felet tudott a párom megenni!)
Tápértékei 100 grammonként töltelékkel együtt:
Energia: 104,22 kcal
Fehérje: 3,8 g
Zsír: 0,7 g
Szénhidrát: 20,4 g
TORTILLA LAP TÁPÉRTÉKE (töltelék nélkül):
Tápértékei darabonként:
Energia: 178,9 kcal
Fehérje: 4,8 g
Zsír: 1,2 g
Szénhidrát: 33,6 g
Tápértékei 100 grammonként:
Energia: 250 kcal
Fehérje: 6,7 g
Zsír: 1,6 g
Szénhidrát: 47 g
A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk és nyersen karikára vágjuk. Egy nagyobb tepsit zsírral kikenünk és erre fektetjük rá a krumplikarikákat. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük a krumpli...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd sós vízben főzzük meg. 2. Eközben olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk m...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockákra vágjuk , sok vizet adunk hozzá majd felrakjuk 4-6 percig főni, a káposztát jól kimossuk, majd a csirkéhez adjuk , fűszerezzük, majd további 20-30 per...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű