Lapkenyér hozzávalói:
100 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!)
1,5 g Szafi Fitt himalaya só (Szafi Fitt himalaya só ITT!)
10 g almaecet (almaecet ITT!)
70 g langyos víz
+ 6 g Szafi Free lángos lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
+1 g Szafi Fitt kókuszolaj a sütéshez (Szafi Fitt kókuszolaj ITT!)
Töltelék hozzávalói:
120 g laskagomba
1 fej hagyma (tisztíva 98 g)
4 g Szafi Fitt Harissa fűszerkeverék (Szafi Fitt Harissa fűszerkeverék ITT!)
2 g Szafi Fitt füstsó (Szafi Fitt füstsó ITT!)
2 g Szafi Fitt himalaya só (Szafi Fitt himalaya só ITT!)
50 g víz
Tálaláshoz:
20 g bébi spenót
20 g rukkola
4 db piros retek (tisztítva 49 g)
1/ 2 lilahagyma (tisztítva 34 g)
Először készítsük el a gombát:
Tisztítsuk meg a hagymát, öntsük rá a vizet és 3 percig pároljuk.
Közben mossuk meg és aprítsuk fel a gombát.
Ha a hagyma megpárolódott, adjuk hozzá a gombát és a fűszereket.
Forraljuk fel és alacsony hőfokon, fedő alatt főzzük 20 percig. /(Néha kavarjuk át!)
Ha sok lé maradt rajta, akkor fedő nélkül nagy hőfokon, állandó kevergetés közben forraljuk el róla a felesleges vizet.
Míg fő a töltelék készítsük el a kenyeret hozzá:
Mérjük ki és külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 5 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Osszuk 2 db egyenlő részre, és nyújtsunk mindkettőből 21 cm átmérőjű körlapot.
Közepes hőfokon melegítsünk fel egy a lapok szélességének megfelelő serpenyőt.
Kenjük ki az olajjal, rakjuk bele az egyik lapot és oldalanként 3 percig süssük őket.
Alacsony hőfokon süssük nehogy megégjen.
Összeállítás:
Osszuk el a tölteléket és a zöldségeket a 2 kenyéren és tekerjük fel.
(Szerintem 3 kenyérbe is elég a töltelék, így nagyon laktató, csak egy felet tudott a párom megenni!)
Tápértékei 100 grammonként töltelékkel együtt:
Energia: 104,22 kcal
Fehérje: 3,8 g
Zsír: 0,7 g
Szénhidrát: 20,4 g
TORTILLA LAP TÁPÉRTÉKE (töltelék nélkül):
Tápértékei darabonként:
Energia: 178,9 kcal
Fehérje: 4,8 g
Zsír: 1,2 g
Szénhidrát: 33,6 g
Tápértékei 100 grammonként:
Energia: 250 kcal
Fehérje: 6,7 g
Zsír: 1,6 g
Szénhidrát: 47 g
A búzadarát tejbe sűrűre főzük,cukoral a van, cukorral citrom héjjal sóval izesítjük. Amikor kihűlt össze gyúrjuk a tűróval ,majd gombocokat készítünk. Beleforgatjuk piritott morzs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt megtisztítjuk, 1 centis kockákra vágjuk, tepsire tesszük, sózzuk, kis olívaolajjal meglocsoljuk, összeforgatjuk, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt puhára sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 evőkanál olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, ráteszem a savanyú káposztát, rá a karikára vágott lecsókolbászt, sózom, majd kevés vízzel fele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA tészta trükkje, hogy minél gyorsabban kell összedolgozni az alapanyagot, hogy ne vegye át túlságosan a kéz melegét. Amikor összeállt a tészta, fóliába tekerve tedd a hűtőbe fél ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű