50 dkg darált hús
2-3 zsemle
4 db főtt tojás
1 db nyers tojás
fokhagyma
só, bors, pirospaprika
3-4 szem burgonya
vaj
főzőlé
bacon szalonna
A darált húsból, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, vízben áztatott zsemlével, fokhagymával egybe-fasírtot készítek, a közepébe főtt tojást teszek és kizsírozott tepsibe rakom és elősütöm.
Kockára vágott krumplit megfőzök és krumplipürét készítek. A sütőből kivett és meghűlt egybe-fasírtot megkenem a krumplipürével és a tetejét bacon szalonnával borítjuk be és visszatesszük a sütőbe, pirosra sütjük.
A mártás készülhet friss, fagyasztott és konzerv meggyből. Ilyenkor télen értelemszerűen a két utóbbi verzióból válogathatunk. A fagyasztott esetében feltesszük főni annyi vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét beáztatjuk néhány órára. Utána feltesszük főni, enyhén sózott, babérlevéllel ízesített vízbe. Ha megpuhult leszűrjük, és kb. a felét ledaráljuk. A zabpelyhet felöntjük an...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesA rizst/bulgurt megfőzöm. A zöldbabot egy közepes lábasban, kis vízzel roppanósra párolom, leszűröm. Ezt pont a husi fölött tettem, így az a kis zöldbablé ment a párolófélben, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát dagasztani,50 perc kelesztés. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8 -10 darabba osztani, gömbölyíteni, letakarni 15 percig pihi. A pihentetés végén a tésztákból 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz