50 dkg darált hús
2-3 zsemle
4 db főtt tojás
1 db nyers tojás
fokhagyma
só, bors, pirospaprika
3-4 szem burgonya
vaj
főzőlé
bacon szalonna
A darált húsból, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, vízben áztatott zsemlével, fokhagymával egybe-fasírtot készítek, a közepébe főtt tojást teszek és kizsírozott tepsibe rakom és elősütöm.
Kockára vágott krumplit megfőzök és krumplipürét készítek. A sütőből kivett és meghűlt egybe-fasírtot megkenem a krumplipürével és a tetejét bacon szalonnával borítjuk be és visszatesszük a sütőbe, pirosra sütjük.
Előkészítjük a hozzávalókat, a sertés- és marhahúst felkockázzuk, a szalonnát 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és majdnem a bőréig bevagdossuk, a hagymát apróra vágjuk, a gombát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paprikákat magházától megtisztítjuk. Egy könnyebb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk, és ekkor egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát. 2. A rizst...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KönnyűA kelbimbót nagyságuktól függően 2-3-4 felé vágtam, majd ételízesítős vízben megfőztem. Közben a pulykahúst fűszerekkel (fasírt fűszerkeverék, bors, majoranna) készre pároltam. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk. Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, p...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű