30 dkg karfiol
20 édesburgonya
1 fej hagyma
tojás (vagy chia mag)
paleo liszt - ahogy a tészta kívánja
kevés olaj
só
Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd párold meg rajta az apróra vágott zöldségeket, sózd meg. Amikor minden szépen megpuhult, turmixold össze az egészet, ez a pép lesz a nokedlitészta alapja. Mehet bele a tojás, a liszt és ízlés szerint még só. A nokedlit a szokásos módon szaggasd ki. Frissen, forrón, fokhagymás tejföllel kínáld!
1. 5 dkg vajat megolvasztunk, beleteszünk sok finomra vágott petrezselymet. 2. Elvesszük a tűzről, belereszelünk sajtreszelőn 3 kemény tojást, megsózzuk. 3. Éppen csak egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felvágjuk kisebb kockákra, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat (va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. Fakanállal, csomó mentesre keverjük a tésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel lágyítható. A nokedl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű