Családireceptkönyv.hu

Narancsszósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


.

Elkészítés:


4 narancsot megpucolunk, a fehér részt nagyjából leszedjük, majd rozmaringgal és 2 dl 100%-os narancslével összeturmixoljuk (darabosra). Közben odateszünk olvadni egy kis vajat kókuszolajjal. Amikor elolvadt, megfuttatunk (2 perc) rajta fokhagymába szúrt szegfűszeget (így lesz tökéletes az ízesítés, nem lesz túl fokhagymás és túl szegfűszeges sem), végül hozzáadjuk a narancspépet és fél dl fehérborban elkevert 1 evőkanál keményítővel behúzzuk

Trükkök, tippek, praktikák:


Szafi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Darabos paradicsom
Darabos paradicsom

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Muhamarra
Muhamarra

1. Ha van konyhai robotgép a láthatáron, nincs más dolgom, mint mindent egybe önteni, és megnyomni a mágikus gombot – olívaolajból nagyjából egy evőkanállal használok személyenként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsszósz
Narancsszósz

Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Állandó keverés közben hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon addig melegítjük, míg aranybarna lesz. Hozzáöntjük a likőrt és a narancslevet....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi majonéz
Házi majonéz

A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk