Hozzávalók:
1liter zsíros kókusztej, vagy esetleg más magtej
(a bolti krémszerű tejeket nyugodtan lehet higítani, a cél, hogy egy testesebb tejet kapjunk, amely házi készítésű kókusz- és magtejből is elérhető)
1 kapszula vagy 1 adagolópohár probiotikum, melyek a következő baktériumtörzseket tartalmazzák:
- Lactobacillus bulgaricus
- Streprococcus thermophilus
és további előny, ha van még benne Bifidobacterium lactis vagy Lactobacillus acidophilus is.
sűrítéshez:1-2 ek zselatin, pektin vagy agar-agar
Öntsük a kókusztejet egy lábasba.
Hevítsük fel 82 fokra, majd hűtsük le 43 fokra.
Ha sűríteni szeretnénk (nem szükséges, ha elég zsíros a tejünk), melegítsük fel a vizet, és keverjük el a sűrítéshez használt alapanyagunkat, majd adagoljuk a kókusztejhez.
Adjuk hozzá a probiotikumot.
Tartsuk a kókusztejet 43 fokon 8-12 órát. E célból tehetjük lassú főzőbe, termoszba, joghurtkészítő gépbe vagy aszalógépbe is. Akinek egyik sem áll rendelkezésre, tegye radiátorra törölközőbe csavarva, így kicsit tovább tart a folyamat, de ugyanúgy sikeres lesz (saját tapasztalat).
Akkor lesz kész, ha már jó sok savó keletkezett az alján (lásd a fenti képen).
Tegyük hűtőbe. A hőmérséklet csökkenésétől valamennyire magától is besűrűsődik. Ha ivójoghurtot szeretnénk, közvetlenül az erjesztés után fogyasszuk.
2-3 napot biztonsággal tarthatjuk a hűtőben.
Gyümölccsel elkeverve, de önmagában is nagyon finom! Teljesen olyan íze van, mint az eredeti natúrjoghurtnak, a kókusz nem érződik benne.
Mindent összevágtam és 1 órát kb. főztem. A mixerremmel szétverettem és paradicsom psszírozón még átpasszíroztam. Aztán hozzárakni az olajat meg a többit és még egy fél óra.
Elkészítési idő:8 dl tejet felteszem főni, a maradék 2 dl-ben elkeverem a pudingport, tojássárgáját, cukrokat. Ha felforrt a 8 dl tej, hozzáöntöm a 2 dl pudingos cukros tejet, besűrítem. Még for...
Elkészítési idő:A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűszereket (a babérlevél kivételével)...
Elkészítési idő: