Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kókuszjoghurt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1liter zsíros kókusztej, vagy esetleg más magtej
(a bolti krémszerű tejeket nyugodtan lehet higítani, a cél, hogy egy testesebb tejet kapjunk, amely házi készítésű kókusz- és magtejből is elérhető)

1 kapszula vagy 1 adagolópohár probiotikum, melyek a következő baktériumtörzseket tartalmazzák:
- Lactobacillus bulgaricus
- Streprococcus thermophilus

és további előny, ha van még benne Bifidobacterium lactis vagy Lactobacillus acidophilus is.
sűrítéshez:1-2 ek zselatin, pektin vagy agar-agar

Elkészítés:


Öntsük a kókusztejet egy lábasba.
Hevítsük fel 82 fokra, majd hűtsük le 43 fokra.
Ha sűríteni szeretnénk (nem szükséges, ha elég zsíros a tejünk), melegítsük fel a vizet, és keverjük el a sűrítéshez használt alapanyagunkat, majd adagoljuk a kókusztejhez.
Adjuk hozzá a probiotikumot.
Tartsuk a kókusztejet 43 fokon 8-12 órát. E célból tehetjük lassú főzőbe, termoszba, joghurtkészítő gépbe vagy aszalógépbe is. Akinek egyik sem áll rendelkezésre, tegye radiátorra törölközőbe csavarva, így kicsit tovább tart a folyamat, de ugyanúgy sikeres lesz (saját tapasztalat).
Akkor lesz kész, ha már jó sok savó keletkezett az alján (lásd a fenti képen).
Tegyük hűtőbe. A hőmérséklet csökkenésétől valamennyire magától is besűrűsődik. Ha ivójoghurtot szeretnénk, közvetlenül az erjesztés után fogyasszuk.
2-3 napot biztonsággal tarthatjuk a hűtőben.
Gyümölccsel elkeverve, de önmagában is nagyon finom! Teljesen olyan íze van, mint az eredeti natúrjoghurtnak, a kókusz nem érződik benne.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi ketchup 2.
Házi ketchup 2.

A paradicsomot, a vörös- és a fokhagymát összefőzzük, paszírozzuk. Az így nyert levet a felére sűrítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább főzzük. Üvegbe töltés előtt 1 evőka...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándor
PIKÁNS SZICÍLIAI PARADICSOMSZÓSZ
PIKÁNS SZICÍLIAI PARADICSOMSZÓSZ

Készíts elő 10 kg érett, de még kemény Lucullus vagy San Marzo paradicsomot az előző receptben leírtak szerint. Vágj apróra 3 fej hagymát, párold üvegesre 2 dl extra szűz olívaolaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vanília sodó
Vanília sodó

Egy tálban elkeverjük a lisztet és a cukrot.Hozzáöntjük az összes tejet és csomómentesre keverjük. Elkeverjük benne a tojássárgát és beletesszük a félbevágott vaníliarudat is. Vízg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kéksajtos mártogatós
Kéksajtos mártogatós

A tejfölbe belemorzsolom a kéksajtot, hozzáadom a zúzott fokhagymát és sózom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk