menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszjoghurt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1liter zsíros kókusztej, vagy esetleg más magtej
(a bolti krémszerű tejeket nyugodtan lehet higítani, a cél, hogy egy testesebb tejet kapjunk, amely házi készítésű kókusz- és magtejből is elérhető)

1 kapszula vagy 1 adagolópohár probiotikum, melyek a következő baktériumtörzseket tartalmazzák:
- Lactobacillus bulgaricus
- Streprococcus thermophilus

és további előny, ha van még benne Bifidobacterium lactis vagy Lactobacillus acidophilus is.
sűrítéshez:1-2 ek zselatin, pektin vagy agar-agar

Elkészítés:


Öntsük a kókusztejet egy lábasba.
Hevítsük fel 82 fokra, majd hűtsük le 43 fokra.
Ha sűríteni szeretnénk (nem szükséges, ha elég zsíros a tejünk), melegítsük fel a vizet, és keverjük el a sűrítéshez használt alapanyagunkat, majd adagoljuk a kókusztejhez.
Adjuk hozzá a probiotikumot.
Tartsuk a kókusztejet 43 fokon 8-12 órát. E célból tehetjük lassú főzőbe, termoszba, joghurtkészítő gépbe vagy aszalógépbe is. Akinek egyik sem áll rendelkezésre, tegye radiátorra törölközőbe csavarva, így kicsit tovább tart a folyamat, de ugyanúgy sikeres lesz (saját tapasztalat).
Akkor lesz kész, ha már jó sok savó keletkezett az alján (lásd a fenti képen).
Tegyük hűtőbe. A hőmérséklet csökkenésétől valamennyire magától is besűrűsődik. Ha ivójoghurtot szeretnénk, közvetlenül az erjesztés után fogyasszuk.
2-3 napot biztonsággal tarthatjuk a hűtőben.
Gyümölccsel elkeverve, de önmagában is nagyon finom! Teljesen olyan íze van, mint az eredeti natúrjoghurtnak, a kókusz nem érződik benne.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://savanew.blogspot.hu/2014/03/paleo-joghurt.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Hamburger szósz
Hamburger szósz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Medvehagymás pesto
Medvehagymás pesto

Beáztatjuk a kesudiót 3 dl forró vízbe, a többi magot pedig 1 dl vízbe. Pihenni hagyjuk 1 órát.Közben 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a medvehagymát. A magokról leöntjük a vizet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Ketchup
Ketchup

Összefőzni, lepasszírozni. Forrón üvegekbe tölteni és fejre állítani 5 percre.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Töklekvár alap 2
Töklekvár alap 2

Forrón üvegekbe töltjük, pár percre fejre fordítjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk