menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyaszósz húsokhoz, süteményekbe


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg friss meggy
1 doboz áfonya
1 hagyma
chili
vörösborecet
nádcukor

Elkészítés:


A felaprított hagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük. Amikor már üveges, hozzáadjuk a meggyet és az áfonyát. Amikor már levet eresztettek – ha szükséges, adjanak hozzá egy kevés vizet – beletesszük a felaprított chilit, a két-három evőkanál nádcukort, a vörösborecetet és sózzuk, borsozzuk. Majd a hőt magasabbra véve beforraljuk, hogy kellően sűrű mártást kapjunk.

Áfonyaszósz húsokhoz, süteményekbe

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Egyszerű paradicsom szósz
Egyszerű paradicsom szósz

Ez az egyszerű, de mégis nagyon finom paradicsom szósz recept kiváló és gyors megoldás bármilyen olasz tésztához. Csak öt percet kell vele “foglalkozni”, fél óra alatt kész, és öss...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
Vaníliasodó
Vaníliasodó

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 3 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat 2 dl tejjel, 5 dkg porcukorral és az 1 evőkanál liszttel elkeverjük. A többi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Sajtszósz
Sajtszósz

Egy lábasba tesszük a fentieket és habverővel addig kevergetjük,mig teljesen sima nem lesz. Már használhatjuk is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás paradicsomos szósz
Fokhagymás paradicsomos szósz

Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. A fokhagymát vágjuk ketté keresztben, és tegyük egy alufóliával kibélelt, olajozott tepsibe, a paprikákat tegyük mellé A maradék olajjal ecsetel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk