30 dkg friss meggy
1 doboz áfonya
1 hagyma
chili
vörösborecet
nádcukor
A felaprított hagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük. Amikor már üveges, hozzáadjuk a meggyet és az áfonyát. Amikor már levet eresztettek – ha szükséges, adjanak hozzá egy kevés vizet – beletesszük a felaprított chilit, a két-három evőkanál nádcukort, a vörösborecetet és sózzuk, borsozzuk. Majd a hőt magasabbra véve beforraljuk, hogy kellően sűrű mártást kapjunk.
Míg fől a köles, ezt összeturmixoljuk fehér habos krémes állagúra, majd elkezdjük kanalanként hozzá adagolni a kölest. Ha már nem forog simán a turmixunk, tegyünk hozzá pár ek. mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítom és dinsztelem Beleöntöm a többi hozzávalót és felforralom. Turmixolom és átszűröm A Baconnaaisehez lepirítom a baconszalonnát, pici szójaszószt öntök rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk, meghámozzuk, majd közel egyforma darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, gyömbér, só)...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűPunem uleiul la incins si adaugam cele 3 linguri de faina. Lasam sa prajeasca un pic apoi stingem totul cu 1/2 litru bulion. Cand da in clocot adaugam 2 linguri zahar si sare dupa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű