Tetszés szerint sült hús
a mártáshoz:
50 dkg magozott cseresznye, vagy meggy
2 dl vörösbor
2 filter (vagy teatojásnyi) forralt bor fűszerkeverék
1/2 citrom leve
2 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
10 dkg Totu krém extra
2dkg manióka liszt 1 dl vízben elkeverve
só
A cseresznyét a borral, a fűszerkeverékkel, a citrom levével, csipetnyi sóval és az édesítővel felforraljuk. Pár percig főzzük, ezalatt a bor alkoholtartalma (70 fok fölötti hevítéskor) elpárolog. Hozzákeverjük a Totu krém extrát. Kiforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot. Végül hozzákeverjük a kevés vízzel elegyített manióka lisztet. Ízlés szerint melegen, vagy jól lehűtve (mi így szeretjük) sült húsok mellé kínáljuk.
http://panitakedvencei.blogspot.hu/2016/06/kacsacomb-meggymartassal-paleo.html
Krumplit meghámozzuk, karikára felszeleteljük és kevés olajon sütjük. Kolbászt és a hagymát felszeleteljük hozzáadjuk a krumplihoz és tovább sütjük. A tojásokat felverjük, sózzuk-b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb. 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-három...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit mindenki szereti, így ezzel az étellel mellé találni igazából nem nagyon lehet. A különlegessége, hogy nem szokásos étel,hamar kész, nem kell ott állni mellette és lakta...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darált húsból a töltött káposztához való tölteléket készítünk, pirospaprika nélkül. A karalábékat felkockázzuk, lábasba tesszük, a töltelékből apró gombócokat készítünk, hozzátes...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz