Hozzávalók kb. 25 dkg kész totuhoz
10 tojásfehérje
1 dl citromlé vagy ecet
kb. 1 l víz
1 csipet só
Mély lábasba öntjük a vizet, és a citromlével együtt felforraljuk.
Közben a tojásfehérjét a sóval lazán felverjük, kb. annyira, mint a tojásrántottánál szoktuk.
Amikor a víz felforrt, keverni kezdjük és beleöntjük a tojásfehérjét. Nagyjából 2-3 percig keverjük, hogy a fehérje teljesen megfőjön, kicsapódjon. (A fehérje felhabzik és lényegesen megnő a térfogata is!)
Gézzel vagy tisztára mosott konyharuhával bélelt szűrőbe öntjük, hogy a vizet leszűrjük. Hagyjuk kihűlni, majd a gézt batyuként összekötjük, és addig nyomkodjuk, amíg a maradék folyadék is távozik belőle. Villával fellazítjuk, hogy olyan állaga legyen, mint a túrónak. A masszát a továbbiakban a túróhoz hasonlóan használhatjuk.
1. Burgonyát és a hagymát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, hogy szálkásak legyenek 2. Először a burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, majd a hagymát, lisztet, utána a fokhagymát és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűCsirkemell szeleteket fűszerezzük. Először a tejbe utána a reszelt sajtba forgatjuk és végül a zsemlemorzsába jól belenyomkodjuk. Tűzálló tálba tesszük és a sütőben készre sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet kézmelegre melegítjük, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk, a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, szárazra töröljük, felszeleteltjük, megsózzuk, megborsozzuk és átkenjük a mustárral. A felvert tojásokat elkeverjük a tejjel. A zsemlemorzsát elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű