Hozzávalók kb. 25 dkg kész totuhoz
10 tojásfehérje
1 dl citromlé vagy ecet
kb. 1 l víz
1 csipet só
Mély lábasba öntjük a vizet, és a citromlével együtt felforraljuk.
Közben a tojásfehérjét a sóval lazán felverjük, kb. annyira, mint a tojásrántottánál szoktuk.
Amikor a víz felforrt, keverni kezdjük és beleöntjük a tojásfehérjét. Nagyjából 2-3 percig keverjük, hogy a fehérje teljesen megfőjön, kicsapódjon. (A fehérje felhabzik és lényegesen megnő a térfogata is!)
Gézzel vagy tisztára mosott konyharuhával bélelt szűrőbe öntjük, hogy a vizet leszűrjük. Hagyjuk kihűlni, majd a gézt batyuként összekötjük, és addig nyomkodjuk, amíg a maradék folyadék is távozik belőle. Villával fellazítjuk, hogy olyan állaga legyen, mint a túrónak. A masszát a továbbiakban a túróhoz hasonlóan használhatjuk.
A burgonyákat kefével alaposan megtisztítjuk és villával megszurkáljuk. 10-12 percre magas fokozaton mikrohullámú sütőbe tesszük, míg meg nem puhulnak. Hosszában kettévágjuk őket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Svinjski lungić očistiti od masnoće i žilica. Izrezati na prst debele fete, pa posoliti i popapriti s obje strane. Pržiti meso na ulju s obje strane dok ne porumeni. Izvadit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. Az olajon az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom...
Elkészítési idő: 60 - 120 perc Nehézség: KönnyűA túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű