12,5 dkg vaj
25 dkg cukor
4 tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
só
A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, mindegyikkel 1-1 percet keverve. Hozzáadjuk a többi anyagot és sima egynemű tésztává keverjük. A felmelegített ostyasütőbe 1-1 teáskanálnyi tésztát téve kisütjük, majd még forrón rúddá, vagy tölcsérré sodorjuk az ostyalapokat. Kihűlve a tészta ropogóssá válik. Jól záródó dobozban hetekig tárolható, semmit sem veszít a ropogósságából.
A combokat megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd átkenjük a puha vajjal. Tepsibe rakjuk, ráöntjük a mustárral elkevert tejfölt, és fóliával lefedjük. 170 fokra előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalat lecsepegtetjük, villával áttörjük, összedolgozzuk a túróval, az apróra kockázott vöröshagymával, a fokhagymás sóval, a borssal, a kaporral, a citromhéjjal, a tojással és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük turmixgépbe a kesudiót, vizet, datolyát és az egész vanília rúdat. Természetesen lehet csak a vanília kikapart belsejét használni és ha túl hosszú a vanília rúd akkor keves...
Elkészítési idő: 18 perc Nehézség: Könnyű