12,5 dkg vaj
25 dkg cukor
4 tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
só
A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, mindegyikkel 1-1 percet keverve. Hozzáadjuk a többi anyagot és sima egynemű tésztává keverjük. A felmelegített ostyasütőbe 1-1 teáskanálnyi tésztát téve kisütjük, majd még forrón rúddá, vagy tölcsérré sodorjuk az ostyalapokat. Kihűlve a tészta ropogóssá válik. Jól záródó dobozban hetekig tárolható, semmit sem veszít a ropogósságából.
Az avokádót megtisztítjuk, villával szétnyomkodjuk. Sózzuk, fűszerezzük, citrommal ízesítjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy a sajtot, és a fokhagymát. Fokhagymás pirítós kenyérre...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg előkészítjük a feltétet. A sütőt közben melegítsük elő 200 fokra. A tarját kockázzuk össze és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apróra vágjuk, zsírjára pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott füstölt húst, a karikákra vágott kolbászt, a kétféle hagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma opálossá n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajban megpároltam a zöldséget , (fűszerek só , bors ,kurkuma és petrezselyem valamint zellerzöld )ezután turmixoltam. Sütőpapírral kibélelt tálcában elegyengettem a masszát tet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű