Családireceptkönyv.hu

ropogós édes ostya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



12,5 dkg vaj
25 dkg cukor
4 tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:


A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, mindegyikkel 1-1 percet keverve. Hozzáadjuk a többi anyagot és sima egynemű tésztává keverjük. A felmelegített ostyasütőbe 1-1 teáskanálnyi tésztát téve kisütjük, majd még forrón rúddá, vagy tölcsérré sodorjuk az ostyalapokat. Kihűlve a tészta ropogóssá válik. Jól záródó dobozban hetekig tárolható, semmit sem veszít a ropogósságából.

ropogós édes ostya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Így készíts sajtot házilag
Így készíts sajtot házilag

http://filantropikum.com/igy-keszits-sajtot-hazilag-olcsobb-es-egeszsegesebb/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Dupla őzlábgomba töltve
Dupla őzlábgomba töltve

3 kanál olajon a hagymát és a fokhagymát néhány percig pároljuk, majd lehűtjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsa 2/3 részét, a sonkát, a már megpárolt hagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpehelylisztes palacsinta
Zabpehelylisztes palacsinta

A zabpehelylisztet, a sót és a tojásokat összekeverjük annyi s vízzel, hogy sűrű tésztát kapjunk, félretesszük, 5 percig pihentetjük. Ha a tésztánk állaga megkívánja, egy kevés ásv...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk