Nyolc pitához:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 csésze langyos víz
2 tk cukor
1 ek olivaolaj
2 tk só
Hús:
45 dkg csirkemell
Tzatziki:
1 csésze natúr joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma
só
fehér bors
sok zöldség: uborka, paradicsom, hagyma, káposzta
Fetasajt
A lisztet nagy edénybe teszem. az élesztőt felfuttatom ( fél pohár langyos víz, tk cukor és az élesztő). Ha kész összedolgozom a többi anyaggal. fél órát pihentetem. Ha a tészta megkelt nyolc cipót készítek fél cm vastagra nyújtom és kisütöm. fehérnek és puhának kell lenni.
A csirkemellcsíkokat ízlés szerint fűszerezem és kevés olajon elkészítem.
A zöldségeket összevágom apró csíkokra vagy kockára és összekeverem az öntettel. Belerakom a felkockázott fetasajtot.
Almanudli. Az almát meghamozom, vajon kicsit megparolom, megszorom fahéjjal. A végén pirított morzsaba forgatom és leszorom porcukorral. Nagyon finom, különleges izvilag.
Elkészítési idő:A cukkinit lereszelem a levét kinyomkodom ,Hozzá keverem a lereszelt sajtokat (,ha több féle van pld. mozzarella ,feta ,parmezán.),de nagyon finom csak simán trappistával is. só,b...
Elkészítési idő:A mazsolát langyos vízben áztatjuk. A szőlőleveleket sós vízben megforrázzuk, szalvétán lecsurgatjuk és megszárítjuk. A leveleket a száruknál megfogva emelgetjük. Az apróra vágot...
Elkészítési idő:A vajat hagyjuk szobahőmérsékleten puhára olvadni. Mindegyik friss fűszerből egy maréknyit összeaprítunk, a fokhagymát lereszeljük. Összekeverjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk. 20 c...
Elkészítési idő: