Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pita


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Nyolc pitához:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 csésze langyos víz
2 tk cukor
1 ek olivaolaj
2 tk só

Hús:
45 dkg csirkemell

Tzatziki:
1 csésze natúr joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma

fehér bors

sok zöldség: uborka, paradicsom, hagyma, káposzta

Fetasajt

Elkészítés:


A lisztet nagy edénybe teszem. az élesztőt felfuttatom ( fél pohár langyos víz, tk cukor és az élesztő). Ha kész összedolgozom a többi anyaggal. fél órát pihentetem. Ha a tészta megkelt nyolc cipót készítek fél cm vastagra nyújtom és kisütöm. fehérnek és puhának kell lenni.

A csirkemellcsíkokat ízlés szerint fűszerezem és kevés olajon elkészítem.

A zöldségeket összevágom apró csíkokra vagy kockára és összekeverem az öntettel. Belerakom a felkockázott fetasajtot.

Kinek a kedvence ez a recept?


Marosvölgyi Kitti Nikolett
Marosvölgyi Attila Dominik
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diána
Almanudli
Almanudli

Almanudli. Az almát meghamozom, vajon kicsit megparolom, megszorom fahéjjal. A végén pirított morzsaba forgatom és leszorom porcukorral. Nagyon finom, különleges izvilag.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: mapika
Cukkini Lepény
Cukkini Lepény

A cukkinit lereszelem a levét kinyomkodom ,Hozzá keverem a lereszelt sajtokat (,ha több féle van pld. mozzarella ,feta ,parmezán.),de nagyon finom csak simán trappistával is. só,b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rizzsel töltött szőlőlevél
Rizzsel töltött szőlőlevél

A mazsolát langyos vízben áztatjuk. A szőlőleveleket sós vízben megforrázzuk, szalvétán lecsurgatjuk és megszárítjuk. A leveleket a száruknál megfogva emelgetjük. Az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fűszervaj
Fűszervaj

A vajat hagyjuk szobahőmérsékleten puhára olvadni. Mindegyik friss fűszerből egy maréknyit összeaprítunk, a fokhagymát lereszeljük. Összekeverjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk. 20 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk