Hozzávalók 4 főre:
1 kg nyelvhal,
3 gerezd fokhagyma,
20 dkg vaj,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál aprított kapor,
3 zöld citrom leve,
só,
bors,
kevés liszt,
olaj a sütéshez
A citromlével lecsepegtetett halat sózzuk, borsozzuk, majd a szétnyomott fokhagymával dörzsöljük be, hintsük meg a frissen aprított kaporral, lefedve egy órát pihentetjük. A zöldcitrom levét langyosítsuk meg, olvasszuk fel a vajat és a kettőt keverjük össze, ne legyen túl forró, mert akkor összemegy, majd az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A halat lisztezzük meg és süssük ki. Amikor megsült a vajas citromos mártással tálaljuk.
Ebből a mennyiségből kb. 4 liter tiszta halászlé készült. . A megmosott hal fejet és farkat bele teszem egy 7 literes fazékba. Felöntöm a fazekat ¾ vízzel és oda teszem főni, közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát karikára vágjuk és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, és a gyömbért. A halfilét egy sütőtálba tesszük, ráöntjük a mustáros szószt és sütőben 30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Alufóliára szorosan egymás mellé tesszük a bacon szeleteket, rávágjuk a friss turbolyát, a harcsafiléből hengert formálunk, a bacon csíkokra helyezzük, majd feltekerjük. Végül a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat engedjük fel, vágjuk kb. Tenyérnyi szeletekre és enyhén sózzuk be. Hagyjuk egy kicsit állni. A savanyú káposztát – ha túl sós vagy savanyú lenne – öblítsük át. A tepsit vag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű