3 szőlőlevél
3 naspolyalevél( a főerét ki kell vágni)
1 csokor édeskömény
3 fehér üröm levél
3 babérlevél
kevés csillagpázsit levél
3 cédruslevél
3 mentalevél
3 mályvalevél
3 mandarinlevél
3 citromlevél
3 narancslevél
3 rutalevél
1 kisebb éretlen citrom
1 kisebb éretlen narancs
1 kisebb éretlen mandarin
1-1 csomag szegfűszeg, fahéj, szerecsendió
1 ek árpa
1 ek feketekávé
1 csomag kamillavirág
1 filternyi teafű
50 db zöld dió
2 l tisztaszesz
70 dkg barna cukor
Egy nagy méretű befőttes üvegnek rakjuk az aljára a felsorolt fűszereket, hozzávalokat.a zöld diókat mossuk meg, töröljük el, és-a burokkal együtt- vágjuk négyfelé.tegyük a fűszerekre, hogy lenyomja, ami úszna. Töltsük rá a szeszt, hogy ellepje. Hagyjuk 40 napig ázni, de időnként rázzuk fel.ez útán az alkoholt öntsük le egy zárható üvegbe és zárjuk le.a dióra és a fűszerekre öntsünk 7 dl vizet, és tegyük félre további 12 napra.szűrjük leeg kis fazékba, adjunk hozzá 70 dkg cukrot, gyenge lángon melegítsük, amig a cukor teljesen fel nem oldódik.hagyjuk kihűlni, és utána öntsük az alkoholhoz. Végül a folyadékot vattázott gézen szűrjük át.
Palackozzuk, és pihentessük 40 napig.
Tedd egy pohárba a jégkockákat, és öntsd bele a Limoncellót. Egy másik pohárban keverd össze a proseccót és a szénsavas vizet. Majd ezt a mixed öntsd bele a jeges, Limoncellóval te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután a meggyet alaposan lemostad, majd lecsumáztad és kimagoztad, öntsd fazékba. Add hozzá a cukrot, és várj egy keveset, amíg kissé enged a gyümölcs a levéből. Ekkor lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 db jól záródó, literes dunsztosüveget jól kimosunk. A diót alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük (gumikesztyűben, mert különben jól megfogja a kezet). A hozzávalókat igaz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet melegítsük fel,de ne hagyjuk forrni.Öntsük ki pohárba majd keverjük bele a vaniliás cukrot és a mézet.Csavarjuk bele a szelet citrom levét,majd a végén szórjuk a tetejére a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű