50 dkg túró
3 db tojás
10 dkg búzadara
2 ek liszt
2 tasak vanillincukor
zsemlemorzsa, csipetnyi só,1ek vaj
tejföl
A tehén túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját,csipetnyi sót, a vanillincukrot, búzadarát és a lisztet. Pár órát a hűtőben pihentetjük. Pihentetés után a felvert tojás fehérjével elkeverjük. vizes kézzel féltojás nagyságú gombócokat formálunk és forró vízbe dobjuk, ha feljött a tetejére még kb:5 percig főzzük. A zsemlemorzsát szárazon aranybarnára pirítjuk, ha megpirult a vajjal és a vanillincukorral elkeverjük míg a vaj teljesen felolvad (már nem pirítjuk!). Kiszedjük és zsemlemorzsába forgatjuk. Tejföllel tálaljuk.
A tészta alapanyagait tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor összeállt, fóliába csomagoljuk és másfél órára hűtőbe tesszük. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk és karácsonyi kiszúró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csonthéjas magvakat lepirítjuk. Én egészben szoktam belerakni, mert szeretem, mikor látszik benne, de lehet durvára darálni is. Az aszalt gyümölcsöket és a kandírozott narancsot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és a tojáshabhoz adjuk. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, vé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű