50 dkg finomliszt (finom)
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
1.5 dl tej
0.5 ek cukor
só ízlés szerint
25 dkg tehéntúró
25 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
1 ek tejföl (a kenéshez)
Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk.
Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan.
Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen.
Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal.
Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában.
Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.
Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti).
Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
bbi hozzávalóval, ha nem állna össze, pici tejet adhatunk hozzá, ha ragacsosnak érezzük, akkor még egy kis lisztet. Egy pici darabot meg is kóstolhatunk, hogy megfelelően sós a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű250 gr darált zabpehely 250 gr zsírszegény túró 100 gr kókuszzsír 1 db tojás zsírszegény sajt só
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzákeverjük az apró kockára vágott almát, a reszelt cheddar sajt felét, a zsályát, a mustárt, és sózzuk-borsozzuk. A leveles tésztát hosszában kettévágjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű