menu

Családireceptkönyv.hu

Abbahagyhatatlan pogácsa recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt (finom)
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
1.5 dl tej
0.5 ek cukor
só ízlés szerint
25 dkg tehéntúró
25 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
1 ek tejföl (a kenéshez)

Elkészítés:



Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk.
Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan.
Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen.
Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal.
Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában.
Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.
Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti).
Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Abbahagyhatatlan pogácsa recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sós tallér
Sós tallér

Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon süssük ki. Az ínyencek ízesíthetik köménymaggal nagyon p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fokhagymás-libazsíros hajtovány
Fokhagymás-libazsíros hajtovány

A lisztet eldolgozzuk a tejben a cukorban felfuttatott élesztővel, kicsi sóval, majd egy órát kelesztjük a tésztát. Ezt követően téglalap formájúra nyújtjuk, egy centinél is véko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos tallér
Sajtos tallér

Elkészíthetjük korábban is, de akkor ne a fagyasztóba, hanem a hűtőbe tegyük a nyers tésztát. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackra pakoljuk és hengert formáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Szalalkálés perec
Szalalkálés perec

1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, kinyújtom kb. 5 mm-re vastagra (ha ropogósan szeretnénk a perecet, akkor vékonyra nyújtsuk ki, de ha omlósabbra szeretnénk, akkor vastagabbra....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk