Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Abbahagyhatatlan pogácsa recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt (finom)
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
1.5 dl tej
0.5 ek cukor
só ízlés szerint
25 dkg tehéntúró
25 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
1 ek tejföl (a kenéshez)

Elkészítés:



Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk.
Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan.
Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen.
Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal.
Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában.
Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.
Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti).
Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Abbahagyhatatlan pogácsa recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sajtos tallér vajjal
sajtos tallér vajjal

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Kétsajtos pogácsa
Kétsajtos pogácsa

bbi hozzávalóval, ha nem állna össze, pici tejet adhatunk hozzá, ha ragacsosnak érezzük, akkor még egy kis lisztet. Egy pici darabot meg is kóstolhatunk, hogy megfelelően sós a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Sajtos rúd
Sajtos rúd

250 gr darált zabpehely 250 gr zsírszegény túró 100 gr kókuszzsír 1 db tojás zsírszegény sajt só

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás-húsos hasé cheddarral (leveles tésztából)
Almás-húsos hasé cheddarral (leveles tésztából)

A darált húshoz hozzákeverjük az apró kockára vágott almát, a reszelt cheddar sajt felét, a zsályát, a mustárt, és sózzuk-borsozzuk. A leveles tésztát hosszában kettévágjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk