menu

Családireceptkönyv.hu

Abbahagyhatatlan pogácsa recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt (finom)
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
1.5 dl tej
0.5 ek cukor
só ízlés szerint
25 dkg tehéntúró
25 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
1 ek tejföl (a kenéshez)

Elkészítés:



Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk.
Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan.
Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen.
Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal.
Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában.
Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.
Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti).
Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Abbahagyhatatlan pogácsa recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  TÖKMAGOS POGÁCSA
TÖKMAGOS POGÁCSA

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtos túrós pogácsa
Sajtos túrós pogácsa

1. 50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. 2. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajdasági sós
Vajdasági sós

Elkészítés: Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk  2 dl cukros, langyos tejben. Hirdetés Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjü�rjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfu...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós rúd
Sós rúd

A lisztet, a sót , a Rámát és a túrót összegyúrjuk. Ezt a tésztát nylon zacskóba tesszük és min. egy órára a hűtőbe rakjuk pihentetni. Lisztes deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk