Családireceptkönyv.hu

Almás – vaníliakrémes mámor, csábító ízű mutatós süt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
16 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tasak sütőpor
4 evőkanál víz

A töltelékhez:

1 kg megtisztított alma
3 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

A vaníliakrémhez:

1 l. tej
3 tasak vaníliás pudingpor
7 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
7 g zselatin

A tetejére:

őrölt fahéj

Elkészítés:


A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, mikor már összeállt, belekeverjük a vizet és összedolgozzuk a tojáshabbal. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almát lereszeljük és összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a tésztára halmozzuk, elsimítjuk és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Amikor elkészül, kicsit hagyjuk hűlni, közben elkészítjük a krémet. A pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. A zselatint feloldjuk két evőkanál vízben, majd a langyos pudinghoz keverjük. A habot felverjük és hozzáadjuk, jól összekeverjük és az almás réteg tetejére halmozzuk. Őrölt fahéjjal megszórjuk, 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.

Almás – vaníliakrémes mámor, csábító ízű mutatós süt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Csoda szelet
Csoda szelet

A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zsela...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis rakott babapiskóta
Csokis rakott babapiskóta

A kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas-almás kölessüti
Fahéjas-almás kölessüti

1. A kölest egy kisméretű tűzálló tálba helyezzük, és ráöntjük a folyadékot. 2. Az egészet megszórjuk a cukorral, a citromhéjjal, és belekeverjük a diót. 3. Az almadarabkákat meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Mimóza szelet
Mimóza szelet

Rugalmas tésztát gyúrunk, 4 lapot sütünk. (tepsi méret kb. 24×39 cm) Krémhez a tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk