menu

Családireceptkönyv.hu

Almás – vaníliakrémes mámor, csábító ízű mutatós süt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
16 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tasak sütőpor
4 evőkanál víz

A töltelékhez:

1 kg megtisztított alma
3 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

A vaníliakrémhez:

1 l. tej
3 tasak vaníliás pudingpor
7 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
7 g zselatin

A tetejére:

őrölt fahéj

Elkészítés:


A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, mikor már összeállt, belekeverjük a vizet és összedolgozzuk a tojáshabbal. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almát lereszeljük és összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a tésztára halmozzuk, elsimítjuk és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Amikor elkészül, kicsit hagyjuk hűlni, közben elkészítjük a krémet. A pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. A zselatint feloldjuk két evőkanál vízben, majd a langyos pudinghoz keverjük. A habot felverjük és hozzáadjuk, jól összekeverjük és az almás réteg tetejére halmozzuk. Őrölt fahéjjal megszórjuk, 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.

Almás – vaníliakrémes mámor, csábító ízű mutatós süt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hencsi
Almás és meggyes pite
Almás és meggyes pite

A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.Addig pihentetem amíg a tölteléket előkészítem.Az almát megpucolom és uborkagyalun legyalulom,be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vargabéles
Vargabéles

A tésztát sós , olajos (1 ek) vízben megfőzöm . Nem kell teljesen , egy kicsit keményebb maradhat a túrós keverékből úgyis szív még magába nedvességet . Hideg vízben szitán átmosom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska - klasszikus
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Aranygaluska - klasszikus

Az élesztőt langyos vízben futtassuk fel egy kevés cukorral, majd gyúrjuk homogénné a tészta többi hozzávalójával. A tésztát fél órát hagyjuk pihenni, amíg a duplájára nem kel. A c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu 2
Tiramisu 2

Főzd meg a kávét és keverd el az alkoholos itallal (amarettóval vagy rummal). Hagyd langyosra hűlni. Válaszd szét a tojásokat fehérjére és sárgájára. A cukorral keverd habosra a sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk