Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Almás – vaníliakrémes mámor, csábító ízű mutatós süt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
16 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tasak sütőpor
4 evőkanál víz

A töltelékhez:

1 kg megtisztított alma
3 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

A vaníliakrémhez:

1 l. tej
3 tasak vaníliás pudingpor
7 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
7 g zselatin

A tetejére:

őrölt fahéj

Elkészítés:


A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, mikor már összeállt, belekeverjük a vizet és összedolgozzuk a tojáshabbal. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almát lereszeljük és összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a tésztára halmozzuk, elsimítjuk és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Amikor elkészül, kicsit hagyjuk hűlni, közben elkészítjük a krémet. A pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. A zselatint feloldjuk két evőkanál vízben, majd a langyos pudinghoz keverjük. A habot felverjük és hozzáadjuk, jól összekeverjük és az almás réteg tetejére halmozzuk. Őrölt fahéjjal megszórjuk, 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.

Almás – vaníliakrémes mámor, csábító ízű mutatós süt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Amerikai krémes
Amerikai krémes

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Légkeveréses üzemmódban 160...

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós csiga 2
Kakaós csiga 2

A langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mestercukrász Roxi sütije
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Mestercukrász Roxi sütije

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tepsire zsírpapírt teszünk. Egy edényben fehéredésig kikeverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, utoljára...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Nutellás túrógolyó
Nutellás túrógolyó

Egy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk