Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
16 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tasak sütőpor
4 evőkanál víz
A töltelékhez:
1 kg megtisztított alma
3 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A vaníliakrémhez:
1 l. tej
3 tasak vaníliás pudingpor
7 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
7 g zselatin
A tetejére:
őrölt fahéj
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, mikor már összeállt, belekeverjük a vizet és összedolgozzuk a tojáshabbal. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almát lereszeljük és összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a tésztára halmozzuk, elsimítjuk és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Amikor elkészül, kicsit hagyjuk hűlni, közben elkészítjük a krémet. A pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. A zselatint feloldjuk két evőkanál vízben, majd a langyos pudinghoz keverjük. A habot felverjük és hozzáadjuk, jól összekeverjük és az almás réteg tetejére halmozzuk. Őrölt fahéjjal megszórjuk, 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.Addig pihentetem amíg a tölteléket előkészítem.Az almát megpucolom és uborkagyalun legyalulom,be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós , olajos (1 ek) vízben megfőzöm . Nem kell teljesen , egy kicsit keményebb maradhat a túrós keverékből úgyis szív még magába nedvességet . Hideg vízben szitán átmosom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos vízben futtassuk fel egy kevés cukorral, majd gyúrjuk homogénné a tészta többi hozzávalójával. A tésztát fél órát hagyjuk pihenni, amíg a duplájára nem kel. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a kávét és keverd el az alkoholos itallal (amarettóval vagy rummal). Hagyd langyosra hűlni. Válaszd szét a tojásokat fehérjére és sárgájára. A cukorral keverd habosra a sá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű