Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
16 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tasak sütőpor
4 evőkanál víz
A töltelékhez:
1 kg megtisztított alma
3 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A vaníliakrémhez:
1 l. tej
3 tasak vaníliás pudingpor
7 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
7 g zselatin
A tetejére:
őrölt fahéj
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, mikor már összeállt, belekeverjük a vizet és összedolgozzuk a tojáshabbal. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almát lereszeljük és összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a tésztára halmozzuk, elsimítjuk és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Amikor elkészül, kicsit hagyjuk hűlni, közben elkészítjük a krémet. A pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. A zselatint feloldjuk két evőkanál vízben, majd a langyos pudinghoz keverjük. A habot felverjük és hozzáadjuk, jól összekeverjük és az almás réteg tetejére halmozzuk. Őrölt fahéjjal megszórjuk, 2-3 órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Légkeveréses üzemmódban 160...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tepsire zsírpapírt teszünk. Egy edényben fehéredésig kikeverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, utoljára...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű