A tésztához:
40 dkg liszt
1 tojás
15 dkg cukor
fél sütőpor
1 kocka margarin
1 evőkanál holland kakaópor
A töltelékhez:
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 tojás
1 citrom héja
2 evőkanál liszt
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 60-40 százalékra vágjuk, és 30 percre mélyhűtőbe tesszük.
Addig, amíg hűl, a tojásfehérjét habnak felverjük, a töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd óvatosan a habot is beleforgatjuk.
A tésztát nagyluku reszelőn a sütőpapírral bélelt közepes tepsibe reszeljük, majd a krémet rásimítjuk, a tetejére a maradék tésztát reszeljük.
Közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük.
Elsőként a kekszet készítettem el. A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével szilikonos sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább. A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit dolgozófelületre szórjuk. A puha vajat elmorzsoljuk benne, majd a tojássárgákat is belekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy egy jól nyújtható tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy nagy lábasban a tejet a vízzel együtt feltesszük főni, beleszórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, az édesítőt és a fehérjeport, felforraljuk, majd lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű