20 liter savanyúsághoz
10 liter víz
6 dl 20 %-os ecet
1 kg cukor ez/ ízlés szerint lehet több is- kevesebb is./
fél kg só
1 dkg borkén
3 dkg gyógyszertári timsó
3,5 dkg nátrium benzonát
3 dkg citromsav,
egész bors, mustármag, koriander, babérlevél, és ez is izlés szerint még amit szeretsz lehet hozzá rakni
Először a levet készítem el!!!
Jól összekeverem, többször is.
aztán beledobálom a megmosott paprikát, zöldparadicsomot, uborkát, pepperónit, almapaprikát, hagymát, cseresznyepaprikát,
én szoktam bele rakni nagyon finom a csíkokra vágott sárgarépa,
egy kicsit előfőzött karfiol, zöldbab, és bármi amit szeretsz!
A lényeg hogy légmentesen legyen lezárva, pár hét és már lehet is enni.
a zöldségeket nem muszáj egyszerre belerakni, vagy ha fogy utána is lehet tölteni. Lényeg hogy amikor kiveszel belőle mindig zárd le a tetejét.!
Jó étvágyat!!!
Egy napig állni hagyjuk, majd üvegekbe merjük és a saját levével felöntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzóval, szedjünk le egy-egy nagyobb fej káposztáról kétszer 5-6 egész szép levelet leszedni, mert ezzel ki kell majd bélelni a hordó alját, és ezzel fogjuk lezárni a tetejét is. Te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűha reggel csinálom akkor estére enged annyi levet, hogy lehet az üvegekbe rakni... sterilizálom az üvegeket, belerakom az uborkát és felöntöm a lével...pont annyit enged, hogy elo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű