20 liter savanyúsághoz
10 liter víz
6 dl 20 %-os ecet
1 kg cukor ez/ ízlés szerint lehet több is- kevesebb is./
fél kg só
1 dkg borkén
3 dkg gyógyszertári timsó
3,5 dkg nátrium benzonát
3 dkg citromsav,
egész bors, mustármag, koriander, babérlevél, és ez is izlés szerint még amit szeretsz lehet hozzá rakni
Először a levet készítem el!!!
Jól összekeverem, többször is.
aztán beledobálom a megmosott paprikát, zöldparadicsomot, uborkát, pepperónit, almapaprikát, hagymát, cseresznyepaprikát,
én szoktam bele rakni nagyon finom a csíkokra vágott sárgarépa,
egy kicsit előfőzött karfiol, zöldbab, és bármi amit szeretsz!
A lényeg hogy légmentesen legyen lezárva, pár hét és már lehet is enni.
a zöldségeket nem muszáj egyszerre belerakni, vagy ha fogy utána is lehet tölteni. Lényeg hogy amikor kiveszel belőle mindig zárd le a tetejét.!
Jó étvágyat!!!
Két féle receptem is van 3. kg zöldség /általában 1kg zöldség 2kg répa,de most csak répát tettem el 0,4 kg só 1 napig áll és mehet az üvegbe. Vagy 0,25 dkg cukor,40 dkg só 1 l víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megpucoljuk.Felszeletelem apróbb közepesen vékony kockákra. Amit vízbe rakunk bele, a vízbe citrom levet öntünk, hogy ne barnuljon meg az alma. Leszűröm lábosba rakom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. 2. A hagymát megpucolom. 3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű