menu

Családireceptkönyv.hu

Az én vödrös dobálós savanyuság receptem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 liter savanyúsághoz

10 liter víz
6 dl 20 %-os ecet
1 kg cukor ez/ ízlés szerint lehet több is- kevesebb is./
fél kg só
1 dkg borkén
3 dkg gyógyszertári timsó
3,5 dkg nátrium benzonát
3 dkg citromsav,
egész bors, mustármag, koriander, babérlevél, és ez is izlés szerint még amit szeretsz lehet hozzá rakni

Elkészítés:


Először a levet készítem el!!!
Jól összekeverem, többször is.

aztán beledobálom a megmosott paprikát, zöldparadicsomot, uborkát, pepperónit, almapaprikát, hagymát, cseresznyepaprikát,
én szoktam bele rakni nagyon finom a csíkokra vágott sárgarépa,
egy kicsit előfőzött karfiol, zöldbab, és bármi amit szeretsz!
A lényeg hogy légmentesen legyen lezárva, pár hét és már lehet is enni.
a zöldségeket nem muszáj egyszerre belerakni, vagy ha fogy utána is lehet tölteni. Lényeg hogy amikor kiveszel belőle mindig zárd le a tetejét.!
Jó étvágyat!!!

Az én vödrös dobálós savanyuság receptem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GErika
Ropogós savanyú uborka
Ropogós savanyú uborka

Elkészítés: A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposzta Saláta
Káposzta Saláta

A káposztát uborka gyalun le gyalulom . kicsit megsózom , és hagyom állni egy fél órát kb 5- evőkanál cukrot teszek rá , és egy ki ecetet . Sűrűn megkevergetem , még a cukor el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Fetasajtos paprika
Fetasajtos paprika

A paprika nyers, csípős alma paprikák a kisebbekből és amikből kiszedtem a csumáját és a magokat, Megtöltöm krémes fetasajttal, Teszek bele pár szem fekete vagy színes borsót, 1 na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászolt káposzta
Kovászolt káposzta

A káposzta külső leveleit lefejtjük, a fejet leöblítjük, 4 felé vágjuk, legyaluljuk. Közékeverjük a fűszereket (kivéve a kaprot). Tiszta, kb 2 literes befőttes üvegbe rakjuk a fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk