5 dl tejszín
1 nagy csomag csokis cappucinó por
1 vanília aroma
1 tubus sűrített tej
5 ek cukor
5 dl rum vagy konyak.
A tejszín felét felmelegítettem, bele a cappucino por és a cukor, simára kevertem, maradék tejszín, ezután vanília aroma, sűrített tej és lassan hozzáadtam a rumot.
Üvegbe tölteni, hűvös helyen 1 hétig (de legalább 2 napot) érlelni, naponta egyszer átforgatni az üveget (figyelem! nem rázni, mert krém lesz belőle!)
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, beletesszük a felaprított mentaleveleket. 20 percig főzzük kis lángon. Hozzáadjuk az ételfestéket, elkeverjük.Levesszük a tűzről, hűlni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük az összes gyümölcsöt egy nagy tálba, tetejére fémrácsot, arra pedig egy fémszűrőt tegyünk, erre pakoljuk a kockacukrot. Öntsük le jó erős rummal, majd gyújtsuk meg. Az égő r...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csokoládét gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot. Beleöntjük a kávét, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és 10 percig főzzük. Jól behűtve, tejszínhabbal tálal...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű