Hozzávaló
30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és kínálhatjuk.
Gyoza tészta: 1.Olyan tésztát gyúrjunk a hozzávalókból, hogy az ne legyen ragacsos, s az állaga olyan puha legyen, mint a fülcimpa. 2.Takarjuk le a tésztát nedves konyharuhával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben olajon kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gyros fűszerkeveréket és szépen lepirítjuk. Közben a sült krumplit is kisüstjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A görög csirkecomb elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, és olívaolajon néhány perc alatt elősütjük. 2. Egy kiolajozott tepsibe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézHagymát kis olajon megdinsztelni. Mehet rá a husi fehéredésig, fűszerezés. Rizs + víz + vékonyra szeletelt káposzta + babérlevél, lefedni. Ha kész, tejföllel, friss fehér keny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű