menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés baconös rakott burgonya, tejfölös-sajtos önt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávaló

30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítés:


Elkészítése:

A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és kínálhatjuk.

Csirkés baconös rakott burgonya, tejfölös-sajtos önt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Corn dog
Corn dog

A hozzávalókból keverjünk tésztát, amolyan sűrű palacsintatészta állaga legyen. Fűszerezzük enyhén, vagy aki ahogyan szereti. A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra, és annál fog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott zöldbab
Rakott zöldbab

A megtisztított babot 2-3 centis darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A rizst az előírásnak megfelelően megfő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sült tarja paradicsommal és gombával
Sült tarja paradicsommal és gombával

A tarját vagy karajt kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, egy tepsit kikenünk zsírral, és beletesszük a húst. Fokhagymát pucolunk, felkarikázzuk, megszórjuk vel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chili con carne
Chili con carne

Egy lábosban olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a felvágott chilit és a cayanne borst. Ha a fokhagyma sárgulni kezd, rátesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk