Hozzávaló
30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és kínálhatjuk.
1. lereszeljük a vöröshagymát és átnyomjuk fokhagyma présen a fokhagymát, a hús tetejére. 2. Megmossuk és lecsöpögtetjük a rizst, majd ez is megy a húsra. 3. Fűszerezzük ízlés sz...
Elkészítési idő: 2 hEgy fazékba odarakunk vizet főni, majd ha felfőtt, belerakosgatjuk a krumplikat. Kb. 40 perc múlva, villa segítségével megnézzük, hogy puha e a krumpli, ha nem, akkor még egy kb ne...
Elkészítési idő:Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara. Ha rendbe...
Elkészítési idő: