Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
3 nagy alma
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl sok leve és hozzákeverjük a masszához. A tojáshabot is hozzáadjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a tetejét. Mikor kihűlt, szeleteljük.
Gőz felett sűrűre főzzük a diót, a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és a rumot. A krémet kavargassuk főzés közben, hogy le ne égjen. Mikor sűrűvé vált, le is vehetjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg. Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre. Még 5 percen át kevergessük a gőz föl...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk cukrot, a langyos mézet, a tojást, és a tejföllel könnyen gyúrható, nyújtható tésztát gyú...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűTÉSZTA: A tészta összetevőit összegyúrom, hűtőben legalább 1 órát pihentetem, de jót tesz neki az éjszakai pihenés is. Kinyújtom kb 2mm vastagra. Egy sütőlapot megfordítok, beborí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes