1 kg karfiol
30 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
40 dkg zsírszegény joghurt
1 tojás
10 dkg zsírszegény trappista sajt
só
bors
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem, és sós vízben megfőzöm.
Közben az olívaolajon megfuttatok 2 gerezd reszelt fokhagymát, beleteszem az apró kockára vágott csirkemellet, sózom, borsozom, és egy kicsit megpirítom.
A joghurtot összekeverem a tojással, ebbe is belenyomok 2 gerezd fokhagymát, sózom, borsozom, és a sajt felét reszelve szintén belekeverem.
Egy jénaiba teszek 1 evőkanál olívaolajat, egy réteg karfiolt, erre teszem a megpirított csirkemellet, a csirkemell tetejére ráöntöm a sajtos joghurt felét, majd újabb adag karfiol következik. Erre teszem a maradék joghurtot és a maradék reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 160 fokon 40-50 perc alatt pirosra sül.
Megjegyzés
Az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Süteményekbe töltelékként, péksütemények mellé lekvár helyett is remek.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű* A kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára * Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmin 12 óra kelesztés (néha átkeverjük)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehér kolbászt minden oldalról átsütjük az olajon. Kivesszük a kolbászt, és az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt répát, és egy ke...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű