menu

Családireceptkönyv.hu

Eredeti, bajor zsemlegombóc recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



10 db zsemle (lehetőleg előző napi)
3 db tojás (tanyasi vagy bio)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
szerecsendió ízlés szerint (frissen reszelt)
1 csokor petrezselyem (friss, apróra vágott)
1 dl víz (szükség szerint)

Elkészítés:


A zsemléket apró kockákra (1 cm -es) felvágjuk. Egy tálba tesszük és adagokban, óvatosan csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. (Nem szabad már most összatapadniuk, mert akkor kemények lesznek majd.) Egy kupacba húzzuk őket a tálban és nedves kendővel letakarva kb. 15-20 percig állni hagyjuk.
Közben egy széles lábosban vizet teszünk fel forrni.
Ha letelt az idő, hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket a masszához és jól összekeverjük.
Amint forr a víz, azonnal visszavesszük, ( nehogy lobogjon! ) vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és a vízbe helyezzük őket.
A víznek egyáltalán nem szabad forrnia ekkor már, csak max. kicsit gyöngyözhet, hogy szinte csak álljanak benne!
Időnként fakanállal perdítünk rajtuk egyet.
Kb. 20 - 25 perc alatt készre főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Természetesen az adagok változhatnak, ezért a hozzávalókat annak alapján kell hozzáadni

Eredeti, bajor zsemlegombóc recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sült burgonya
Sült burgonya

A burgonyát szeletre vagy karikára vágom és bő olajban megsütöm. Amikor kész, papírtörlőre szedem, hogy a maradék olaj felszívódjon.

Elkészítési idő: 0,40
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Sajtos rizsgombóc
Sajtos rizsgombóc

Ha nincs kimaradva rizsünk, akkor a rizst kevés olajon átpirítjuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a tojásokat és a zsemlemorzsát, reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Túrókrémmel töltött burgonya
Túrókrémmel töltött burgonya

1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd a héjukban kb. 20 perc alatt megfőzzük. 2. A kihűlt főtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 3-5 mm-...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rizsropogós
Rizsropogós

1. A rizst megmossuk és jól lecsepegtetjük. Kb. fél liter forró, sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és fedővel letakarva puhára pároljuk. 2. Amikor elkészült, levesszük a tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk