Családireceptkönyv.hu

Gombás búbos karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

4 szelet karaj csont nélkül
25 dkg gomba
10 dkg bacon
2 paradicsom
1 hegyes erős paprika
1 fej vöröshagyma
4 vékony szelet sonka
4 szelet trappista sajt

őrölt fehér bors
grill fűszerkeverék
5 dkg vaj
5 dkg liszt

Elkészítés:




A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük.

A vöröshagymát apróra a gombát szeletekre a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.

A bacont kipirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk amíg a levét elfövi.

Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika és paradicsom szeleteket teszünk rá. Betakarjuk egy-egy szelet gépsonkával és trappista sajt szeletekkel. Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Gombás búbos karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Mézes-mustáros sült oldalas
Mézes-mustáros sült oldalas

A húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy egy éjsz...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Szegfűszeges malaccomb aszalt gyümölcskörettel
Szegfűszeges malaccomb aszalt gyümölcskörettel

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A malaccombot megmossuk, bőrös felére fordítjuk, kitapogatjuk a csont helyét, éles-heggyes késsel bemetsszük a húst, és a felső combrészből kibont...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Uborkás fasírt - OK
Darált - Uborkás fasírt - OK

1. Fél kg darált sertéshúshoz keverek két tojást, sót, borsot, delikátot, piros paprikát, két gerezd fokhagymát és egy kis fej vöröshagymát áttörve. 2. Zsemlemorzsából pedig an...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Töltött káposzta
Töltött káposzta

Hagymát megdinszteljük. Fazék aljára karajcsont és káposzta. Gombócokat készítünk és beletesszük a lábasba. Felengedjük vízzel,hogy ellepje. Forrás után 2-2,5 órát csendesen forrva...

Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk